Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Studiedag Berthe Morisot

Pionier van het impressionisme

'Niemand vertegenwoordigt het impressionisme met meer talent en met meer autoriteit dan Berthe Morisot', schreef kunstcriticus Gustave Geffroy in 1881. Hij behoorde tot de groep critici die vanaf het begin enthousiast waren over het impressionisme. Het is interessant om te zien hoe hij Morisot op waarde weet te schatten, terwijl haar werk vandaag de dag amper bekend is. Dat ligt niet aan Geffroy of Morisot, maar heeft alles te maken met de male gaze, die de canon van de kunstgeschiedenis, ontstaan in het midden van de negentiende eeuw, in latere tijden heeft bijgesteld en aangevuld.

Deze studiedag van docent Karin Haanappel is meer dan een kennismaking met de persoon en het werk van Berthe Morisot (1841-1895). Het is tevens een weerzien met het werk van de impressionisten en een herijking van uw ideeën over de tijdgeest van toen. Was Berthes tijd vrouwonvriendelijk? Moest zij harder werken dan Degas of Monet? En hoe reageerde haar man op haar wens een professioneel kunstenaar te zijn? Schrijf u in voor een studiedag vol verrassende inzichten omtrent het baanbrekende werk van Berthe Morisot. 

Berthe Morisot | 18 juni - 22 september | Musée d'Orsay, Parijs


Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 69,00
Karin Haanappel
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
Cromhouthuis/Bijbels Museum
zondag 28 juli 2019
11:00 tot 16:45
Karin Haanappel
Den Bosch
Babel (Muzerije)
vrijdag 23 augustus 2019
10:30 tot 16:15
Karin Haanappel

Uitgelicht

 • Rondleiding Bonnefantenmuseum

  Tijdens de rondleiding zal er ook uitgebreid worden stilgestaan bij het gebouw, getekend door de Italiaanse architect Aldo Rossi (1931-1997). De bouw van het museum in de jaren 90 vormde het startsein van nieuwe stedenbouwkundige ontwikkelingen aan de overzijde van de Maas die Maastricht een geheel nieuwe aanblik hebben gegeven.Naast de vaste collectie neemt uw docent u ook mee naar de huidige tentoonstellingen Andy Summers, A Certain Strangeness en Beating Time en brengt u tot slot u kort bezoek aan de atelierruimte van de Stichting Restauratie Atelier Limburg.

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Korte collegereeks de Etrusken

  Sommige graven lijken op huizen met kamers en bedden met kussens van steen. Andere zijn voorzien van wandschilderingen die laten zien hoe de Etrusken feestvierden en dat daarbij ook vrouwen aanwezig waren. Welke positie bekleedden vrouwen in de Etruskische samenleving? In welke goden geloofden de Etrusken? Waarom bleef ondanks een alfabet hun taal grotendeels onvertaald? Aan de hand van archeologische vondsten reconstrueert klassiek archeologe Diana de Wild het leven van de Etrusken.  Excl. entree bij colleges in het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 98,00
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Historische binnenstad Zutphen

  De geschiedenis van Zutphen bestrijkt meer dan 1700 jaar. In die tijd is het uitgegroeid van een Germaanse nederzetting, via een belangrijk machtscentrum rond 1000 en een succesvolle handelsstad rond 1300 tot een middelgrote stad anno nu. De stad kreeg stadsrechten aan het einde van de twaalfde eeuw en trad toe tot de Hanze. Het Wapen van Zutphen draagt nog altijd de symbolen van een Hanzestad. Tegenwoordig zijn in het centrum van Zutphen nog vele sporen te vinden van de middeleeuwse bloeitijd van de stad, zoals van de ommuring, de Drogenapstoren, en de Spaanse Poort.

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Colleges Griekse mythen en kunst

  Duizenden jaren geleden vroegen de Grieken zich af hoe alles om hen heen tot stand was gekomen. Waar kwam de regenboog vandaan, hoe veranderden de seizoenen, wat veroorzaakte aardbevingen? De mythen werden bedacht als antwoorden op al deze vragen. Bergen, bloemen, rivieren en hemellichamen kregen een gezicht en een naam om ze menselijker en meer benaderbaar te maken. De Griekse mythologie is onlosmakelijk verbonden met de natuur en groeide uit tot een godsdienst. De Grieken schiepen de goden naar hun evenbeeld; niets menselijks is ze vreemd. Schrijf u in voor de colleges van kunsthistorica Arianne Deligianis en maak kennis met Griekse mythen aan de hand van Griekse kunst en cultuur.

  • € 175,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.