Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Stadswandeling De Pilgrim Fathers in Leiden

400 jaar later in het spoor van de Pilgrims

In 2020 is het 400 jaar geleden dat het schip The Mayflower met aan boord een groep Engelse separatisten (de ‘Pilgrims’ genoemd) naar Amerika voer. Zij worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en hebben vandaag de dag circa 25 miljoen Amerikaanse afstammelingen (onder wie negen presidenten, inclusief Barack Obama). Voordat de Pilgrims die overtocht maakten en in 1620 Plymouth Colony stichtten, leefden en werkten zij in Leiden, vrij van geloofsvervolging door de Engelse kroon. 

Hun komst naar Leiden in 1609 was geen toeval, omdat Leiden bekend stond als een open en voor die tijd relatief tolerante stad. Leiden verwelkomde geloofsvluchtelingen en nodigde buitenlandse academici uit voor de nieuw gestichte universiteit. In deze periode kweekte Clusius de eerste tulp in de Hortus botanicus en bezocht een jonge Rembrandt de Latijnse school. Toen de persvrijheid en ruimte voor openbaar debat in de Nederlandse Republiek steeds meer beperkt werden, begonnen de separatisten plannen te maken voor de overtocht naar Amerika.

Tijdens deze wandeling onder leiding van kunsthistorica Emke van Breugel stapt u in het voetspoor van de Pilgrim Fathers en herbeleeft u de geschiedenis in Leiden.

  • Maximale groepsgrootte van 12 deelnemers.
  • De stadswandeling eindigt voor Museum De Lakenhal waar de tentoonstelling Pilgrims naar Amerika. 1620-2020 te zien is van 27 maart t/m 13 september 2020.
  • Wilt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling Pilgrims naar Amerika. 1620-2020 bezoeken? Museum De Lakenhal hanteert een ticketsysteem waarbij u online een ticket en tijdvak moet reserveren. Meer informatie vindt u op de website van het museum.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!