Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Rondreis Sicilië

8-daagse vliegreis.

Griekse tempels, Noormannenpaleizen en barokke kerken. Sicilië heeft het allemaal. Van Amsterdam gaat u per directe lijnvlucht naar Catania waar uw rondreis over het eiland start. De eerste dagen nemen we de tijd voor de oostkant van het eiland met onder andere het centrum van Catania, de prachtige Griekse theaters te Taormina en Syracuse en het schiereiland Ortygia. Op dag vier bezoekt u de uitstekend bewaarde mozaïeken te Piazza Armerina alvorens u doorreist naar Agrigento voor een wandeling door het imposante tempeldal en een bezoek aan Segesta, hoog ingebed in het ruige Siciliaanse landschap. De laatste dagen spelen zich af in en rond Palermo. Hoogtepunten zijn onder meer de kathedraal met sarcofaag van Frederik II en het Noormannenpaleis met in de Cappella Palatina weergaloze twaalfde-eeuwse mozaïeken van Rogier II, koning van Sicilië. Meer mozaïekkunst zien we in Monreale, waar we de dom en de aangrenzende kloostertuin bekijken. Naast een overvloed aan kunst en cultuur valt tijdens deze reis te genieten van het eilandgevoel. Achter adembenemende landschappen ligt de zee die zo bepalend voor Sicilië is geweest.

dag 1, za 24-10

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Catania en aansluitend transfer naar het hotel nabij het centrum van de stad. Twee overnachtingen te Catania.

dag 2, zo 25-10

In het centrum van Catania bekijken we de aan de heilige Agatha gewijde kathedraal en de beroemde Fontein van de Olifant, het symbool van de stad. Diverse barokke palazzi, het Odeon en het geboortehuis van de componist Bellini passeren de revue.

dag 3, ma 26-10

’s Ochtends bewonderen we het prachtige Griekse theater te Taormina. Aansluitend rit naar Syracuse voor een verkennende stadswandeling in het stadsdeel Ortygia, gesticht in de Griekse oudheid, met onder andere de tempel van Apollo en de heilige ‘bron van Arethusa’. De uitbundig barokke façade van de dom herbergt een nagenoeg volledige Athena-tempel uit de Griekse tijd. Eén overnachting in Syracuse.

dag 4, di 27-10

We beginnen de dag met het Archeologisch Park Neapolis, waar we een van de mooiste voorbeelden van een Grieks theater zien en het Oor van Dionysos, een imposante grot in de voormalige antieke steengroeve. Ook nemen we de tijd voor het Archeologisch Museum. In de middag bezoek aan de Villa Romana del Casale in Piazza Armerina. De Romeinse mozaïeken, onder meer de beroemde 'meisjes in bikini', zijn hier uitstekend bewaard gebleven. Overnachting in Agrigento.

dag 5, wo 28-10

Na een wandeling door het imposante tempeldal te Agrigento, met zijn schitterende uitzicht op de Middellandse Zee, rijden we door naar Segesta. De Dorische tempel is nagenoeg perfect bewaard gebleven en het Romeinse theater, hoog ingebed in het ruige landschap, biedt een weidse blik over de baai van Castellammare. Onze overnachtingsplaats is Castellammare del Golfo.

dag 6, do 29-10

In Monreale bewonderen we in de ochtend de imposante mozaïeken van de dom, gebouwd in de twaalfde eeuw door Noormannenkoning Willem II. Vervolgens rijden we door naar Palermo en maken tijdens een eerste stadswandeling kennis met de stad. Twee overnachtingen in Palermo.

dag 7, vr 30-10

In Palermo bekijken we de kathedraal met de sarcofagen van keizer Frederik II van Hohenstaufen en twee koningen van Sicilië. In het Noormannenpaleis zien we de Cappella Palatina met overweldigende mozaïeken. De middag is ter vrije besteding.

dag 8, za 31-10

In de ochtend staan de Santa Maria dell'Ammiraglio (La Martorana), de San Cataldo en de Galleria Regionale di Palazzo Abatellis op het programma. Het Palazzo Abatellis werd in de jaren '50 verbouwd door de bekende architect Carlo Scarpa. Hoogtepunt is hier de vijftiende-eeuwse 'Annunciatie' van Antonello da Messina. We lunchen in Cefalù, waar we de prachtige Noormannenkathedraal bezoeken. Eind van de middag transfer naar de luchthaven van Palermo en directe lijnvlucht naar Rotterdam.


REISGEGEVENS

  • Inclusief: lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, entrees, CO2-compensatie
  • Exclusief: lunches en diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 240,-
  • Groepsgrootte: De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25.
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken
  • Meer informatie over deze reis, zoals vervoer en verblijf, vindt u via deze link. Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1495,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!