Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Rondleiding Museum de Pont

Moderne kunst beleven in Tilburg.

In Tilburg naar moderne kunst kijken? Dat kan! Namelijk in Museum De Pont, dat gevestigd is in een voormalige wolspinnerij. Het gebouw is ruim en licht, met een grote zaal en kleine, intieme kabinetten: de voormalige ‘wolhokken’. De vaste collectie van De Pont biedt een gevarieerd overzicht van de hedendaagse kunst. Kunst die verbaast, ontroert, tot nadenken stemt…. Er zijn video-installaties, abstracte en figuratieve sculpturen, er is environment art, fotografie, land art, en natuurlijk tal van moderne schilderijen, in alle soorten en maten.

In twee uur wordt u door kunsthistorica Annette Brouwers geleid langs kunst van Bill Viola, Anish Kapoor, James Turrell, Wolfgang Laib, Richard Serra, Jan Andriesse, Marc Mulders, Job Koelewijn, Thomas Schütte en nog vele anderen. Het belooft een feest voor de zintuigen te worden, want in dit museum kan je kunst zien, horen, ruiken, kortom…… echt beleven!

Deze rondleiding is een goede facultatieve excursie bij de colleges moderne kunst.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 1,5 uur
Annette Brouwer
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Tilburg
woensdag 05 juni 2019
11:30 tot 13:00
Annette Brouwer
Tilburg
woensdag 05 juni 2019
14:00 tot 15:30
Annette Brouwer
Tilburg
zaterdag 15 juni 2019
11:30 tot 13:00
Annette Brouwer
Tilburg
zaterdag 15 juni 2019
14:00 tot 15:30
Annette Brouwer

Uitgelicht

 • Rondleiding Aan Zee - Gemeentemuseum Den Haag

  Hoewel de kunstenaars elk op een ander punt in hun ontwikkeling staan, doen ze allen inspiratie op in de mooie omgeving van Zeeland en wisselen zij hun ervaringen uit. de grootste uitdaging bleek het weergeven van licht en kleur. Kunstenaars als Mondriaan en Toorop vullen, ieder op eigen wijze, de illuministische stijl in. De resultaten spreken dan ook tot de verbeelding; aan de Zeeuwse kust schilderen ze kleurrijke, fonkelende werken met schitterende lichteffecten. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • (Groot)ouder & kind Rondleiding Rijksmuseum

  In deze veelzijdige rondleiding voor ouder en kind gaan we op zoek naar de wereld van het kind in vroeger tijden en vergelijken we dat met de tegenwoordige situatie. De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.  LET OP! Het betreft een duo-ticket: u betaalt € 35,- voor 1 volwassene + 1 kind. Het is niet mogelijk om u los in te schrijven voor deze rondleiding. De rondleiding is exclusief entree tot het museum. Deelname voor 1 volwassene en 1 kind (Leeftijd 7-8 t/m 16 jaar). (Excl. entree museum, gratis met Museumkaart. Kinderen tot 18 jaar gratis)

  • € 35,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Helmut Newton – A Retrospective

  In de rondleiding van docent Aldwin Kroeze hoort u alles over de diepere lagen in het werk van een begenadigd vakman. Aan bod komen onder meer de spraakmakende opdrachten voor de Franse Vogue, de surrealistische visualisaties van zijn persoonlijke obsessies en zijn befaamde portretten van politici en filmsterren.  Meer fotografie? In de korte collegereeks Geschiedenis van de fotografie met Aldwin Kroeze komt alles aan bod. Helmut Newton – A Retrospective | 17 juni t/m 4 september | Foam Amsterdam(Voor museumkaarthouders geldt een toeslag van 1 euro op de entreeprijs.) Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Rodin - Genius at work

  De beelden van Auguste Rodin (1840-1917) gaan niet alleen over lichamen en emoties, maar tonen ook hun eigen maakproces. Dit proces kon jaren duren; aan het beeld De Hellepoorten werkte Rodin zijn hele leven. Waarom duurde het zo lang? Met welke keuzes worstelde hij? Voorstudies, gipsmodellen, foto's, marmeren en koperen beelden vormen samen de grootste Rodin-expositie die we ooit hebben gehad. De lezing van docent Ellen van der Vecht bereidt u grondig voor op uw bezoek. Rodin – Genius at Work | 19 november 2016  t/m 30 april 2017 | Groninger Museum Excl. entree tot museum, korting op entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.