Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Rondleiding Herstory in Museum Van Loon

Vrouwen, verhalen, verandering

In het hart van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een schitterend woonhuis dat in 1672 werd ontworpen. Op dit moment is de tentoonstelling Herstory – vrouwen, verhalen, verandering in het museum te zien. Een samenwerking met Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis.

Verhalen uit de geschiedenis worden nogal eens verteld aan de hand van mannelijke hoofdrolspelers. De rol die vrouwen speelden in de loop van de geschiedenis blijft daarmee onderbelicht. Museum Van Loon hangt vol met portretten van vrouwen, elk met een eigen verhaal. In herstory – vrouwen, verhalen, verandering leren we een aantal van deze vrouwen uit de 19de en 20ste eeuw beter kennen. De tentoonstelling plaatst hun verhalen – ingebed in een welgesteld sociaal milieu – in een bredere maatschappelijke context. Scenes uit de levens van vrouwen tonen gezamenlijk hoe zij verandering bewerkstelligden in hun eigen omgeving; illustreren hoe mede door hun handelen de tijdgeest veranderde; en laten zien hoe geschiedschrijving langs vrouwelijke lijn een impactvolle toevoeging vormt op de bestaande mannelijke narratieven.

In deze rondleiding neemt kunsthistoricus Robert-Jan Muller u in 1,5 uur mee door de tentoonstelling. Zo worden de verhalen nog levendiger!

  • De tentoonstelling Herstory – vrouwen, verhalen, verandering is t/m 29 augustus 2021 te zien in Museum Van Loon in Amsterdam.
  • Prijs is exclusief entree tot het museum. Gratis entree met Museumkaart. Voor meer informatie over een toegangsticket (met tijdslot) zie de website van het museum.
  • Indien de tijdsloten vol zitten of u hulp nodig heeft bij het boeken van tickets, dan kunt u mailen naar info@museumvanloon.nl.
  • Houd tijdens de rondleiding 1,5 meter afstand van elkaar.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 25,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!