Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen
o

Reis Kunst en architectuur in Berlijn Brandenburg

6-daagse reis o.l.v. Martijn Pieters en Frederike Upmeijer

Een bruisende stad vol geschiedenis, kunst en cultuur: Berlijn. Maar tot de 18e eeuw gebeurde er niet zo veel belangwekkends. Waardoor veranderde dit? Samen met de enthousiaste Martijn Pieters en Frederike Upmeijer verken je het veelzijdige karakter van de stad. Van iconische bezienswaardigheden en kunst van wereldklasse, tot verborgen pareltjes. Wat maakt Berlijn zo’n spannende stad?

Hoofdstad met grandeur

Berlijn is een opkomende stad onder de Europese steden. Tot de 17e eeuw was het een kleine plaats van weinig belang. Maar tegen het midden van de 18e eeuw, met Frederik de Grote aan het roer, daagde het met succes de grote mogendheden van Europa uit. Er werden ambitieuze campagnes opgezet om de hoofdstad de grandeur te geven die paste bij haar nieuwe status. Paleizen, openbare gebouwen en nieuwe wijken werden gepland en gebouwd. In het nabijgelegen Potsdam, de tweede hoofdstad van Frederik, creëerde hij het park van Sanssouci, een van de mooiste ensembles van tuinen, paleizen en paviljoens die waar dan ook te vinden zijn. Aan het begin van de 19e eeuw werd Berlijn van internationaal architectonisch belang toen Karl Friedrich Schinkel, de grootste neoklassieke architect, er verschillende gebouwen ontwierp.

Beste musea in hun soort

Berlijn heeft musea voor kunst en oudheden van het hoogste belang. Het Bode Museum en de Gemäldegalerie behoren tot de beste in hun soort. Bovendien is de herenigde stad is nu een van de spannendste in Europa. Er is enorm veel werk verricht om de twee helften van de stad aan elkaar te knopen, en om monumenten die tientallen jaren verwaarloosd waren weer op te bouwen en te restaureren. In geen enkele andere wereldstad ligt de geschiedenis zo duidelijk – letterlijk – op straat. We verblijven in de levendige wijk Mitte in het comfortabele Amano Hotel. Talloze restaurantjes en cafés kenmerken deze wijk waar genoeg te beleven valt op loopafstand van ons hotel.

Het dagprogramma vind je hier.

REISGEGEVENS

  • Reisdata: 15 mei t/m 20 mei 2025.
  • Reissom: vanaf €1685,-
  • Inclusief: reis per comfortabele touringcar Utrecht – Berlijn v.v * verblijf in 4* hotel Amano op basis van logies & ontbijt in een tweepersoonskamer * lunch dag 1, 4 en 6 * programma zoals omschreven inclusief vervoer en entrees * deskundige begeleiding van Martijn Pieters en Frederike Upmeijer * de CO2-afdruk van de reis wordt gecompenseerd
  • Exclusief: verzekeringen * persoonlijke uitgaven * fooien * overige maaltijden * drankjes * bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking * administratiekosten € 30,- per boeking * bijdrage SGR € 5,- per persoon * Toeslag eenpersoonskamer: €355,-

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de reis, de facultatieve excursies en de voorwaarden op de websitevan Pied à Terre. Of bel: 020-30 800 80.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1685,00
Frederike Upmeijer & Martijn Pieters
Op locatie
Nodig iemand uit
Deel:
Frederike Upmeijer & Martijn Pieters

Locatie
Datum
Docent
Duitsland
donderdag 15 mei 2025 t/m dinsdag 20 mei 2025
Frederike Upmeijer & Martijn Pieters

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!