Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Portret van Jan Six

Kunsthistorica Carien Kanters over Rembrandts meesterwerk

Hij kijkt je vorsend aan, deze begeerlijke vrijgezel. Nog wel. Binnenkort gaat hij trouwen met een rijke dame, maar nu gaat hij nog even naar zijn landgoed om daar achter de meisjes aan te zitten. Hij houdt van schoonheid, in kunst en literatuur, dus waarom niet in vrouwen? Woest aantrekkelijk vinden ze hem. Niet echt knap, met zijn beginnende onderkin en pluizig haar, maar wát een uitstraling! Een krachtige man, met zelfvertrouwen en hersens, en geld.

Hij geniet zichtbaar van het leven, en hij heeft leuke vrienden die kunnen dichten en schilderen. Straks, als hij eenmaal gesetteld is, dan zal hij zijn rol als magistraat in Amsterdam gaan spelen, keurig in het zwart, maar nu gooit hij zijn felrode mantel over zijn schouder en gaat een stukje uit rijden. Hij weet nog niet dat hij vader zal worden van een zoon die de familienaam zal doorgeven tot aan de 12de generatie, dat hij zelfs burgemeester van deze stad zal worden op zijn oude dag, en dat zijn familiewapen 350 jaar later nog steeds in het grote stadhuis op de Dam te zien zal zijn. 

Hoe zou hij het vinden dat zijn portret eeuwen later soms van de woonkamerwand wordt gehaald en door duizenden kan worden bekeken in een openbaar museum ? Hij vindt het best, want al die mensen vinden hem nog steeds woest aantrekkelijk, en het is toch ook maar voor even.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Carien Kanters
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
dinsdag 16 maart 2021
13:00 tot 14:00
Carien Kanters
Online
Zoom
zaterdag 20 maart 2021
14:00 tot 15:00
Carien Kanters

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!