Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Palais Stoclet

Hoogtepunt van de Weense Jugendstil

Rond 1900 keerde een groepje jonge kunstenaars in Wenen zich af van de gevestigde kunst. Ze richtten de Wiener Secession op, met als doel aandacht te vestigen op nieuwe ontwikkelingen in de kunst. Tot deze groep behoorde Gustav Klimt, maar ook Koloman Moser en Joseph Hoffman. Hoffman en Moser stonden in 1903 ook aan het begin van de Wiener Werkstätte – de Weense Werkplaats. Geïnspireerd door de ideeën van Arts & Crafts uit Engeland en de ontwerpen van Mackintosh uit Schotland, ontwikkelde de Werkstätte zich tot een centrum van beeldende kunst maar vooral ook toegepaste kunst. Talloze gebruiksvoorwerpen en meubels droegen bij aan het creëren van een Gesamtkunstwerk waarbij verschillende vormen van kunst samen, een op elkaar afgestemd, geheel vormen.

Eén van de meest indrukwekkende voorbeelden van een Gesamtkunstwerk van de Wiener Werkstätte bevindt zich overigens niet in Wenen, maar in Brussel; het Palais Stoclet. Het is ontworpen en gebouwd tussen 1905 en 1911 voor de Belgische bankier Stoclet die in Brussel ging wonen met zijn gezin. Kosten noch moeite werden gespaard om er een sprookjesachtig paleis van te maken. Palais Stoclet wordt beschouwd als het hoogtepunt en ook het eindpunt van de Weense variant van de Jugendstil. Gaat u mee met kunsthistorica Monique Hafkamp, op een virtueel bezoek aan Palais Stoclet?

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Monique Hafkamp
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
vrijdag 03 december 2021
10:00 tot 11:00
Monique Hafkamp
Online
Zoom
woensdag 08 december 2021
10:00 tot 11:00
Monique Hafkamp

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!