Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Moederdag in het Rijksmuseum

Van lijdende tot liefhebbende moeder

Er zijn veel soorten moeders; de zorgzame, de lijdende, de aanstaande, de voedende, de wispelturige…en ga zo maar door. Docent Peter Wagemakers neemt u mee langs schilderijen uit allerlei perioden waarbij het onderwerp Moeder past.

In een online rondgang door de collectie van het Rijksmuseum zullen we kennismaken met bekende en minder bekende moederfiguren: Moeder Anna die een dochter krijgt bij drie de verschillende mannen, Hortense die een zoon baart die de laatste keizer van Frankrijk zou worden, Maria Mathilda Bingham; een gescheiden alleenstaande moeder met twee kinderen, die haar ex laat wegretoucheren en een hommage gewijd aan Saskia, de moeder van Titus, gestorven maar voor eeuwig tot leven gebracht door Rembrandt. Het ontroerende schilderijtje van Gabriël Metsu stelt een moeder met haar zieke kind voor, geschilderd ten tijde van de pest epidemie halverwege de zeventiende eeuw waarbij één op de tien Amsterdammers overleed. Ook schilderijen uit latere eeuwen tonen moeders met kinderen. Een prachtig voorbeeld is Moederweelde van Jozef Israëls uit 1890. Kortom, genoeg moederliefde te vinden in tijdens deze lezing!

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!