Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Middeleeuwse bouwkunst in Zutphen

Van Germaanse nederzetting tot nu

Zutphen is een van de zeven Hanzesteden. De stad kreeg stadsrechten aan het einde van de twaalfde eeuw en trad toe tot de Hanze. Ze maakten deel uit van de Hanze, een samenwerkingsverband van handelaren en steden rond de Noord- en Oostzee. Er zijn nog veel overblijfselen uit deze tijd die het vermelden waard zijn. Het Wapen van Zutphen draagt nog altijd de symbolen van een Hanzestad. Dankzij hun ligging aan de IJssel floreerden de Hanzesteden in de middeleeuwen als handelssteden. 

Tijdens deze online lezing door kunsthistorica Monique Hafkamp hoort u over de geschiedenis van Zutphen aan de hand van de vele sporen die nu nog te vinden zijn in de stad. De geschiedenis van Zutphen bestrijkt meer dan 1700 jaar. Van een Germaanse nederzetting, via een belangrijk machtscentrum rond 1000 en een succesvolle handelsstad rond 1300, was Zutphen ook één van de residenties van de graven van Zutphen, later hertogen van Gelre. Tegenwoordig zijn in het centrum van Zutphen nog vele sporen te vinden van de middeleeuwse bloeitijd van de stad, zoals van de ommuring, de Drogenapstoren, de Broederenkerk en de Spaanse Poort. Deze voorbeelden van middeleeuwse bouwkunst laten de roemrijke historie van Zutphen zien.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bewonen.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!