Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Maritieme Meesterwerken

Zes eeuwen aan maritieme kunst

In het Rotterdamse Maritiem Museum is de tentoonstelling 'Maritieme Meesterwerken' te zien. Zes eeuwen aan maritieme kunst, samengesteld met collecties van Boijmans Van Beuningen en het Maritiem zelf. De tentoonstelling bestaat niet alleen uit twee collecties die samenkomen, de tentoonstelling vertelt alle verhalen vanuit twee blikvelden. Allereerst de kunsthistorische. Wat maakt een werk bijzonder? Hoe kwam de schilder tot het werk en wie of wat beïnvloedde hem of haar? Daarnaast komt het maritieme verhaal uitgebreid aan bod. Wat zie je en waarom is dit belangrijk?

In deze online lezing door kunsthistorica Patricia Huisman komt met name het eerste blikveld aan bod. Alle schilderijen en andere kunstwerken staan in het teken van de scheepvaart of de mensen die daar in werkten. Zo is een van de pronkstukken een echte winterplaat uit 1610, van Hendrick Avercamp. Inclusief ijs, schaatsers en vastgevroren schepen. Maar ook een schilderij van Paul Signac uit begin twintigste eeuw steelt de show.

  • De tentoonstelling Maritieme Meesterwerken is nu al online te zien en na opening in het Maritiem Museum t/m 4 september 2022. De tentoonstelling is de laatste in de serie "Boijmans bij de Buren". 
  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!