Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Kunst op Schiphol

Kunst om te verfraaien, af te leiden en te verrassen

De meesten van ons zijn al lang niet op Schiphol geweest vanwege de reisbeperkingen. Maar wist u dat er tientallen kunstwerken te bewonderen zijn op Schiphol, zowel buiten als binnen? Als het weer kan, neemt u dan eens wat extra tijd om ze te bekijken.

Al voordat u er bent kunt u vanaf de snelweg genieten van een Mercuriusbeeld uit 1931 of Arte Povera neon uit 1997. Vanuit de parkeergarage loopt u langs een meterslange glaswand met grote gekleurde glazen bollen erachter. U kent ze vast wel, maar weet u wat ze voorstellen? Er is vrolijk en opvallend werk van beroemde kunstenaars die ook in grote musea vertegenwoordigd zijn, zoals de grote Knoop van Shinkichi Tajiri, de 'levende' klok van Maarten Baas, een Jeroen Henneman op het dak. Gekke lampen, subtiele wandkleden, 3D-fotowanden en slapende bronzen reuzen, de collectie is heel divers. Bovendien heeft het Rijksmuseum een kleine dependance op Schiphol, met op dit moment een aantal prachtige negentiende-eeuwse schilderijen van bekende Hollandse kunstenaars als Anton Mauve, Jozef Israels en Willem Maris. Als u eenmaal weet wat er allemaal te zien is en wat het voorstelt zult u nog meer plezier beleven aan uw tijd op Schiphol. 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.


Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!