Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Kees van Dongen

De kleurrijke loopbaan van deze artistieke durfal belicht

De geboren Rotterdammer Kees van Dongen (1877 – 1968) maakte aan het begin van de twintigste eeuw naam en faam in Parijs. Hij exposeerde met Matisse en Derain en maakte deel uit van het Franse Fauvisme. Hij deelde een atelier met Picasso en portretteerde tot op hoge leeftijd de Parijse society. De online lezing door kunsthistoricus Peter Wagemakers staat stil bij de mijlpalen uit de kleurrijke loopbaan van deze artistieke durfal.

Op de befaamde Parijse Salon d’Automne in 1905, waar ook Matisse en Gauguin hun schilderijen presenteren, toont Van Dongen voor het eerst zijn eigen ‘wilde’ werk aan de wereld. Daarna sluit hij zich voor korte tijd aan bij de Brücke-groep; de expressionistische schilderijen uit de periode 1906-1910 leveren hem internationale bekendheid op. Ondanks dit succes blijft van Dongen nieuwe wegen inslaan: een kleurrijke, exotische periode wordt gevolgd door een gestileerde, decoratieve periode die naar het hoogtepunt van zijn roem zal leiden. In de jaren ‘20 en ‘30, de zogenaamde ‘époque cocktail’, is Kees van Dongen een geliefd portrettist in de societykringen van Parijs. Uit deze tijd stammen de virtuoze vrouwenportretten die op ons netvlies staan gebrand. De lezing toont Van Dongens artistieke veelzijdigheid en de grote zeggingskracht van zijn oeuvre.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Peter Wagemakers
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
donderdag 17 juni 2021
20:00 tot 21:00
Peter Wagemakers

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!