Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Kasteel Biljoen

Over de bouwgeschiedenis, het interieur en spannende legendes

Kasteel Biljoen is prachtig gelegen aan de rand van Velp aan de Veluwezoom, halverwege de uitlopers van de stuwwallen uit de ijstijd en de uiterwaarden van de IJssel. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als een waterburcht in opdracht van hertog Karel van Gelre in het begin van de 16de eeuw. Een paar jaar na voltooiing moest de hertog het kasteel verkopen. Vervolgens kwam het in handen van verschillende families. In de 17de eeuw werd de vesting veranderd in een barokke buitenplaats. In de daaropvolgende periode zijn de ruimtes verfraaid met stucwerk en wandtapijten. Het meest indrukwekkend is de Grote (Italiaanse) Balzaal waar decoraties te bewonderen zijn, gebaseerd op gravures van Romeinse monumenten door de Italiaanse kunstenaar Piranesi. Sinds 2008 zijn het kasteel en het landgoed in bezit van de stichting Het Geldersch Landschap en Kasteelen. Aangezien het kasteel particulier bewoond wordt, is het slechts bij hoge uitzondering te bezichtigen. Soms wordt het kasteel gebruikt als decor voor televisieopnames.

Tijdens deze lezing door kunsthistorica Monique Hafkamp, afkomstig uit Velp, kunt u een kijkje binnen in het kasteel nemen. Aan de hand van afbeeldingen volgt u de bouwgeschiedenis, hoort u spannende legendes rond het kasteel en ziet u het beroemde stucwerk. Bovendien is er ook nog een heel persoonlijk verhaal van Monique Hafkamp verbonden met het kasteel.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Monique Hafkamp
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
woensdag 21 april 2021
20:00 tot 21:00
Monique Hafkamp

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!