Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Iconographie van Antoon van Dyck

80 portretten van Van Dyck

Antoon van Dyck (1599-1641) was behalve beroemd meester van de zeventiende-eeuwse Vlaamse barokschilderkunst, ook een productief prent-maker. Zijn faam in dit medium berust op de ‘Iconographie’: 80 portretten van beroemde tijdgenoten, onder wie veel collega-kunstenaars, ontstaan tussen ca. 1627 en 1635. De eerste bekende editie werd pas postuum in 1645 uitgegeven en was zo’n succes dat prentmaker/uitgever Hendrikx er later nog 28 portretten aan toe liet voegen. Interessant is dat hiervan 17 portretten tenminste deels door van Dyck zelf zijn vervaardigd, nu in de etstechniek. Hiernaast bleven veel van Van Dycks ontwerpen voor de ‘Iconographie’ bewaard, als tekening, of olieverfschets.

In deze online lezing door kunsthistoricus Max Put wordt de complexe geschiedenis van de serie uit de doeken gedaan en aandacht besteed aan de mooiste portretten, vooral van beroemde collega’s van Van Dyck als Jan Brueghel, Peter Paul Rubens en Frans Snijders, waarvan onder andere de ontwerpen, zowel geschilderd als getekend, en de prenten zelf getoond worden.  

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!