Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing House of Gucci

Over Yves Saint Laurent, Versace en Gucci in biografische speelfilms

Biografische speelfilms over het leven van overleden bekende personen zijn van alle tijden, net als de kritiek van nabestaanden over die films. Zo kan de meest recente 'fashion biopic' House of Gucci op flink wat kritiek rekenen van de erfgenamen van Aldo Gucci (voormalig voorzitter van modehuis Gucci).

House of Gucci gaat over het verhaal van Patrizia Reggiani, een Italiaanse socialite die 29 jaar gevangenisstraf krijgt voor het opdrachtgeven van de moord op haar man en erfgenaam van modehuis Gucci, Maurizio Gucci in 1995. Patrizia (gespeeld door Lady Gaga) zou als een slachtoffer in de film worden geportretteerd, aldus de kritiek. Overige kritiek heeft betrekking op hoe de Gucci familie wordt afgeschilderd (als hooligans, volgens de erfgenamen). Welke rechten hebben de erfgenamen om (in dit geval) de Gucci naam te beschermen?

Uiteraard is House of Gucci niet de enige biografische speelfilm over een modehuis. In de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld Coco Chanel (2009), Yves Saint Laurent (2014), en The Assasination of Gianni Versace (2018 - een serie) aan het straatje toegevoegd. Deze lezing gaat in op de waardering voor de grote modehuizen die al dan niet gecreëerd wordt met deze films. Hoe worden deze grote modehuizen en hun sleutelfiguren geportretteerd op het witte doek? Kom het te weten in deze online lezing!

  • U ontvangt 1 uur voor aanvang een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen.
  • De eerstvolgende werkdag ontvangt u in de middag een link waarmee u de registratie van de lezing nog 7 dagen kunt terugkijken.
  • Het bijwonen van deze reeks kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft hiervoor een goede internetverbinding en geluid nodig.


Praktische informatie
Shopping cart icon € 25,00
Nodig iemand uit
Deel:
Japke van Uffelen

Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!