Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Genua

Frederike Upmeijer live

Reizen en zeker lange afstand reizen zit er voorlopig niet in. Kunsthistorica Frederike Upmeijer, bekend van de vele Artbites uit afgelopen nieuwsbrieven, neemt u daarom online mee de Italiaanse stad Genua in. Zij vertelt tijdens haar lezing over het ontstaan van de stadstaat Genua als belangrijke zeemacht. De stad was een van de concurrenten van de nog machtiger Republiek Venetië. De macht lag bij een tiental rijke en voorname families die vanuit hun gelederen een leider kozen: de Doge. Het Dogenpaleis is een van de grootste gebouwen in het huidige Genua uit die illustere tijden.

De rest van de stad is gericht op de haven, met veel kerken en nauwe steegjes. Daarnaast heeft de hele kust van Liguria een opleving gehad in het 19e-eeuws toerisme van vooral Engelsen en dat bracht ook kunstverzamelaars in beweging. Iets ten zuiden van de stad, in Nervi, liggen meerdere prachtige villa's vol met kunst uit de recentere eeuwen. In het huidige stadsbeeld, vooral bij de haven, heeft de wereldberoemde architect Renzo Piano een belangrijke rol gespeeld. Zijn architectenbureau bevindt zich nog steeds in Genua.

Schrijf u in voor deze online lezing en waan u op maandagavond 20 juli even in heerlijke Italiaanse sferen!

  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!