Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Gaudi en het Modernismo in Barcelona

Uitbundige kleuren en schitterende mozaieken

Uitbundige kleuren, waanzinnige vormen, knap smeedwerk, schitterende mozaïeken, dat zijn de gebouwen van Antoni Gaudí (1852-1926). Eind negentiende eeuw wordt het tot dan toe vrij traditionele Barcelona enorm verrast door de bouwwerken van de architecten van het Modernismo, en dan vooral door de unieke inbreng van grootmeester Gaudí. Gesteund door de bevlogenheid van textielmagnaat en kunstliefhebber Eusebi Guell, net als hij Catalaan in hart en nieren, kan Gaudí zijn uitzonderlijke talenten ontplooien. In opdracht van Guell realiseert hij geniale bouwwerken, maar ook het verbluffende en heden ten dage zeer populaire Park Güell. Zijn vormentaal evolueert van moors tot gotisch tot sterk organisch. Gaudí ontwerpt ook meubels, spiegels en prachtige glasramen, om zijn gebouwen mee te sieren. Vanaf 1914 wijdt hij zich nog uitsluitend aan de bouw van de Sagrada Familia, de kerk die alleen mag gefinancierd worden door giften en daarom ook nog steeds niet af is. Hij geeft er al zijn krachten aan en laat hiermee de wereld een bijzondere erfenis na. 

Volg het parcours van Gaudí tijdens deze lezing door cultuurhistorica Annemie de Gendt en ontdek zijn duizelingwekkende vormentaal. Barcelona krijgt voor altijd een ander gezicht!

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!