Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Gabrielle Chanel, Manifeste de Mode

Vooruitstrevend en geniaal oeuvre.

100 jaar na de ontwikkeling is Chanel No. 5 nog altijd het meest verkochte damesparfum ter wereld. Ook Gabrielle 'Coco' Chanels (1883-1971) little black dress en tweedpakje hebben de tand des tijds met gemak doorstaan. 

Tijdens deze online lezing door kunsthistorica Carien Kanters is de volle spotlight gericht op het werk dat Chanel maakte: smaakvolle eenvoud, comfortabele elegance, nonchalante chique, draagbare perfecte kwaliteit. Daarin was ze vooruitstrevend en geniaal. 

Chanel introduceerde mannen- en sportkleren voor vrouwen en maakte korte metten met het korset. Stijl, elegantie en bewegingsvrijheid kenmerken haar ontwerpen, die net als een villa van Le Corbusier of een stoel van Eames tot de designcanon van de twintigste eeuw behoren. De online lezing, naar aanleiding van de tentoonstelling in het Parijse Palais Galliera, toont originele Chanel-ontwerpen uit de jaren 20 en 30, mantelpakken uit de jaren 60: beroemde klassiekers, maar ook juist minder bekende stukken. Chanels ontwerpen waren volledig tijdloos en haar stijl is nog altijd actueel.

  • De tentoonstelling Gabrielle Chanel, Manifeste de Mode is tot en met 14 maart te zien in le Palais Galliera in Parijs.
  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!