Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing De kracht van Stille Kracht

‘… het spel der van verre aanwaaiende reuzenmysteries…’

De stille kracht (1900) is een van de meest gelezen boeken van Louis Couperus; het wordt een sleutelwerk in zijn oeuvre genoemd. In de afgelopen decennia hebben Couperus-kenners er doorwrochte analyses op losgelaten en vooral ‘de stille kracht’ zélf was onderwerp van discussie. Wat was of is deze kracht? Moet zij vooral mystiek worden opgevat? Of bedoelde Couperus er een metafoor mee voor een reëel conflict – voor een sluimerend, antikoloniaal verzet? Hoe zat het ook alweer met die witte hadji’s? Interessante vragen die tijdens deze ONLINE lezing door literatuurhistorica Liesje Schreuders aan bod komen!

Op vrijdagochtend 18 september neemt Liesje u live mee door de ontstaansgeschiedenis en achtergrond van De stille kracht én in verschillende opvattingen omtrent het ‘wat’ en ‘waarom’. Het boek zelf vormt daarbij de belangrijkste bron, waaruit tijdens de lezing veelvuldig zal worden geciteerd. Schrijf u in en verdiep u binnenkort in dit boek van wereldklasse, waarmee Couperus moeiteloos bewijst dat hij naast grote tijdgenoten als Emile Zola en Marcel Proust kan staan.

  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.


Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!