Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing de Camino de Santiago

Max Put live

Op 2 juli 2018 werd door koningin Sofia de ‘Pórtico de la Gloria’ heropend na een restauratie die 10 jaar duurde, waarbij de oorspronkelijke kleuren van het beeldhouwwerk zoveel mogelijk in oude staat werden hersteld. Een aantal maanden hierna werd het toegankelijk voor het publiek, echter alleen met een ticket en in kleine groepen. De belangstelling was zó overweldigend dat men zich in 2019 genoodzaakt zag het bezoek op te schorten. Recent worden er weer bezoekers toegelaten, maar nog steeds in beperkte mate. 

De Pórtico de la Gloria is het 12de-eeuwse westportaal van de kathedraal van Santiago de Compostela, waar de relieken bewaard worden van de apostel Jacobus de meerdere die volgens de legende het christendom naar Spanje gebracht heeft. Het geldt als een hoogtepunt van romaanse beeldhouwkunst en wordt toegeschreven aan ‘meester Mateo’. De kerk was (en is) het doel van de ‘camino’, de route door Noord-Spanje die vanaf de middeleeuwen vanuit allerlei plaatsen in Europa gelopen wordt door pelgrims. Volgens de traditie bestijgen ze aan het eind van hun tocht de trappen naar het portaal waar ze het beeld van Sint Jacobus aanraken alvorens de kerk te betreden. 

In deze ONLINE lezing wordt u door Max Put meegenomen over de camino naar Santiago de Compostela, waar u het portaal zal betreden om de iconografie van het schitterende beeldhouwwerk van meester Mateo nader te bestuderen. 


  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Max Put
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
dinsdag 18 mei 2021
20:00 tot 21:00
Max Put

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!