Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Bloemstillevens

Een betere manier om de lente te beginnen is er niet!

Bent u een echte bloemenkenner of vooral liefhebber? Dan is de online lezing over bloemstillevens iets voor u. De bloemstillevens tonen een overdaad aan bonte bloemen, allemaal in bloei en in perfecte staat. Een lust voor het oog! Maar klopt het wel? Het lijkt te mooi om waar te zijn. Wanneer de schilderijen langer worden bestudeerd wordt duidelijk dat het geen letterlijke weergaven van bloemstukken zijn want er zijn lente- en zomerbloeiers gecombineerd in één boeket. Samen met kunsthistorica Wendy Fossen onderzoekt u de schilderijen en ontdekt u de prachtige details.

Elk voorjaar kunnen we in Nederland genieten van de uitbundig bloeiende bloemenvelden. Een zee aan narcissen, hyacinten en tulpen presenteert zich aan de bezoeker. Hun kleur, hun textuur en hun geur heeft de mens altijd al weten te waarderen, zeker in de Nederlandse zeventiende eeuw. Deze periode was er bij uitstek een waarin schilders zich gaan specialiseren in verschillende genres, waaronder het bloemstilleven. Tijdens deze lezing staat Wendy Fossen stil bij die ontwikkeling van het bloemstilleven tot een specialisme en gaan we in op de verschillende bloemstilleven schilders (m/v). Een betere manier om de lente te beginnen is er niet!

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!