Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Alexander de Grote

Alexander de Grote gezien vanuit andere en nieuwe bronnen uit de oudheid

Alexander de Grote is een van de namen van de historie waar iedereen wel eens van gehoord heeft of een verhaal over kan vertellen. Over zijn veroveringen zo ver als in India, zijn vrouwen en mannen met wie hij de liefde bedreef, over zijn Babylon en vele steden vernoemd naar zichzelf. Maar ook de tragedie in zijn jonge leven waarbij zijn beste vrienden overleden, zijn nakomelingen niet oud werden en hijzelf overleed op jonge leeftijd aan koorts van malaria.

In de eeuwen erna is er veel geschreven over deze jonge man waarbij zijn leven en daden tot mythologische hoogte rezen en menig koning en keizer zichzelf probeerde te vergelijken met Alexander. Maar weten we wel echt wie hij is? Want de meeste antieke bronnen zijn Griekse bronnen die zijn leven verheerlijkten, waarbij de Romeinen er nog een schepje bovenop deden. In de laatste wetenschappelijke onderzoeken naar Alexander de Grote komen ook steeds meer Perzische, Babylonische en andere bronnen uit het Midden Oosten naar voren. En in deze online lezing neemt historica Saskia Poelman u mee naar het wat meer genuanceerde verhaal over Alexander de Grote, gezien vanuit andere en nieuwe bronnen uit de oudheid.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!