Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Korte reeks Wadden en Waddeneilanden

Nu 10% vroegboekkorting
Gebruik de code VJ21
Geldig t/m 1 juli 2021

Biologie en landschapshistorie van een Unesco Werelderfgoed

Nu 10% vroegboekkorting
Gebruik de code VJ21
Geldig t/m 1 juli 2021

De Waddenzee is meer dan een randzone tussen land en zee waar zoet en zout elkaar ontmoeten. Het is een kraamkamer voor vissen, tankstation voor Kanoetstrandlopers op weg naar Zuid-Afrika, Siberië of Groenland en broedplaats van Antarctische Noordse sterns. Maar het is ook een kustgebied waar de mens al duizenden jaren stand probeert te houden.

De korte reeks Wadden en Waddeneilanden bestaat uit 3 wekelijkse hoorcolleges. U start met een introductie van ontstaan en geomorfologie van het gebied tussen Den Helder en Esbjerg. Fytoplankton, maar ook inmiddels geleidelijk weer wat herstellende veldjes Groot en Klein Zeegras, vormen er de basis van het ecosysteem. De volgende stap is een kennismaking met schelpdieren en o.a. borstelwormen als filteraars en grazers. Niet alleen belangrijk voedsel voor vogels maar ook als biobouwers aan een levend wad. In de tocht door het ecosysteem van het wad komen uiteraard vissen uitgebreid ter sprake. Met vogels en de rol van het wad als tankstation op een lange migratieroute wordt het verblijf op open zee en kwelders afgesloten. Het laatste college is geheel gewijd aan eilanden. Sommige verdwenen of niet meer bewoond, andere trekpleisters voor toeristen. Vluchtig van Sylt naar Borkum, met een tussenstop op de Duitse “halligen” en vervolgens langs de eilanden van de Nederlandse Wadden. Van het verdronken Bosch tot het verenigde dubbeleiland Texel.

Uw docent, bioloog Kees Boele, is kenner van het Wadden gebied en verzorgt al jaren presentaties en excursies over het Waddengebied.

  • 3 live online hoorcolleges. U volgt de colleges live en kunt deze daarmee niet later terugkijken. 
  • Het bijwonen deze reeks kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt wekelijks 1 uur voor aanvang van ieder college een link waarmee u het college via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 89,00
Kees Boele
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
dinsdag 01 juni 2021 t/m dinsdag 15 juni 2021
20:00 tot 22:00
Kees Boele

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!