Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Colleges Frida Kahlo

Kahlo en haar mede-surrealisten in Mexico en Europa

Kahlo is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Daarnaast sprak een kunstenaarsechtpaar zelden meer tot de verbeelding dan Frida Kahlo (1907-1954) en Diego Rivera (1886-1957). Ze trouwden tot twee keer toe met elkaar: Diego Rivera, Mexico’s grootste schilder en rokkenjager, en Frida Kahlo, Mexico’s bekendste en meest surrealistische kunstenares. 

In deze vijfdelige collegereeks staat het surrealisme en de Mexicaanse kunst en cultuur van de eerste helft van de twintigste eeuw centraal. In het eerste college komen de surrealisten in Parijs aan bod, waaronder André Breton, Max Ernst en Dorothea Tanning. College twee staat geheel in het teken van de kunst van Kahlo. Breton noemde Kahlo 'een ware surrealiste'; zelf zei ze 'slechts haar eigen realiteit weer te geven'. 

De volgende colleges geven u inzicht in de ontwikkelingen in kunst en cultuur van Mexico van de jaren twintig tot vijftig. Waaronder de muralisten, zoals Rivera, die met zijn monumentale wandschilderingen voor de openbare ruimte zijn sterke affiniteit met het communisme toont. Iets wat hij deelde met Kahlo, die een affaire met de naar Mexico gevluchte Leon Trotski had. Europeanen in Mexico en andere surrealisten komen ook aan bod. De reeks wordt afgesloten met de invloed van Kahlo op latere kunstenaars.

Bent u benieuwd naar het onstuimige leven en expressieve oeuvre van Kahlo en haar tijdgenoten? Ga dan onder leiding van kunsthistorica Ellen van der Vecht mee terug naar de roerige eerste helft van de twintigste eeuw!

  • 5 live online hoorcolleges. U volgt de colleges live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Geen lesmateriaal beschikbaar.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 165,00
Ellen van der Vecht
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
maandag 08 maart 2021 t/m maandag 12 april 2021
10:00 tot 12:00
Ellen van der Vecht

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!