Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - College Vrouwen in popart

Een zeer internationaal, maar onderbelicht verschijnsel.

Kent u Pauline Boty? Of Kiki Kogelnik? Popart was in de jaren vijftig een echte jongensclub: in Londen deed er slechts één vrouw aan mee en in New York ietsje later aanvankelijk zelfs geen enkele vrouw. Daar kwam in de jaren zestig verandering in. Talloze vrouwen richtten zich op de mateloos populaire stijl.  Juist door de kritiek op consumptiemaatschappij en massamedia, vanwege de vaak zeer gelikte vorm en de uitvergroting van het banale. Helaas zijn de deelnemende vrouwen zelden zo beroemd geworden als de mannen. Waarom kent iedereen de namen Andy Warhol, David Hockney en Roy Lichtenstein en niemand Pauline Boty, Idelle Weber of Jan Stussy? En waarom waren er zoveel popart-vrouwen actief in het Spanje van Franco? U hoort het tijdens de uitgebreide lezing door kunsthistoricus Michel Didier. 

De vrouwelijke popart-kunstenaars gebruikten nieuwe materialen als vinyl, zetten vrouwelijke lust tegenover mannelijke, herinterpreteerden media-iconen als Marilyn Monroe en de verhouding tussen man en vrouw. Tijdens de lezing maakt u (opnieuw) kennis met kunstwerken zoals Woman Sofa van Nicole L, Astronaut van Kiki Kogelnik of Le désir van Évelyne Axell. Uiteraard mogen de werken van Pauline Boty, Martha Rosler, Mari Chordà ook niet ontbreken in dit overzicht. Allemaal uit de opwindende jaren zestig! 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Clock icon Duur: 2 uur
Michel Didier
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
dinsdag 29 juni 2021
13:00 tot 15:00
Michel Didier

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!