Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - College Rubens in Italië

Martijn Pieters over de vroege jaren van Peter Paul Rubens

Peter Paul Rubens (1577-1640) is de schilder, ontwerper en vormgever van de Vlaamse Barok, die uitgroeide tot een veelgevraagd kunstenaar en ontwerper, werkende voor de vorsten, adellijken, geestelijken en rijke burgers van Europa. Het leverde hem een fortuin op, dat het hem mogelijk maakte zijn Antwerpse woning uit te bouwen tot een Italiaans stadspaleis. Want Italië was zeer vormend geweest voor de jonge schilder, die op 9 mei 1600 zijn paard zadelt en naar Italië vertrekt. Daar zag hij de antieke restanten en meesterwerken met eigen ogen, ontmoette hij vorsten en handelaren, die bij hem altaarstukken en portretten bestelden en bestudeerde hij de meesterwerken van de renaissance. Zijn productie in Italië en voor Italiaanse opdrachtgevers zorgden ervoor dat hij bij terugkeer in Antwerpen aan het einde van 1608 al snel de aangewezen schilder werd om de Antwerpse kerken van altaarstukken te voorzien en de adel en rijke burgerij in portretten te vereeuwigen.

Tijdens dit college volgen we het pad van Rubens naar en door Italië aan de hand van zijn werken, die hij daar maakte tussen 1600 en 1608.

  • U volgt het college live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!