Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - College Man, vrouw of genderneutraal

Mats Lodenstijn over sekse, gender en identiteit

Overgewaaid uit de VS is de zogenoemde ‘gender reveal party’ steeds populairder in Nederland. Hierbij wordt op feestelijke en vaak originele wijze het geslacht van het ongeboren kind onthuld aan de aanstaande ouders. Blijkbaar vinden we het belangrijk om te weten welk geslacht onze kinderen hebben. Toch zien we dat toiletten steeds vaker genderneutraal zijn, kiezen sommige ouders bewust voor een genderneutrale opvoeding en ruilde HEMA zijn jongens en meisjes-afdeling in voor een algemene kinderafdeling. Bovendien worden we in het OV niet langer met ‘dames en heren’ aangesproken, maar met ‘beste reizigers’.

De afgelopen jaren is de discussie rondom gender een hot item. Waar er midden twintigste eeuw de vrouwenstudies als officieel onderzoeksgebied opkwamen, spreken we inmiddels over de meer bredere genderstudies. De speelruimte wat betreft onze identiteiten is al langer niet meer beperkt tot een hetero-normatief kader. Maar wat betekent het eigenlijk dat we iemand ‘man’ noemen of ‘vrouwelijk’? Hoe verhoudt ons biologische geslacht zich tot onze gender-identiteit? En welke invloed heeft gender onbewust op ons eigen leven?

In dit college neemt Mats Lodenstijn u mee op reis in de wereld van sekse en gender. Hierbij zal hij ingaan op wat de wetenschap ons kan leren, wat de culturele-religieuze noties zijn en hoe we deze discussie filosofisch kunnen benaderen. 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.


Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Clock icon Duur: 2 uur
Mats Lodenstijn
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
woensdag 21 april 2021
14:00 tot 16:00
Mats Lodenstijn

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!