Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - College Johannes Vermeer

De Sfinx van Delft

Het melkmeisje, Het meisje met de parel, Gezicht op Delft: stuk voor stuk bekende werken van Johannes Vermeer. Al deze werken zijn uiterst herkenbaar door het rijke kleurgebruik, de hooglichtjes en de bijzondere lichtval. Wellicht zorgde zijn bescheiden oeuvre ervoor dat Vermeer lange tijd werd vergeten door de kunstwereld. Nu geldt hij als een van de bekendste schilders uit de Gouden Eeuw. Hoewel zijn werken nu alom bekend zijn, weten we eigenlijk zeer weinig over deze beroemde schilder. Het is zelfs niet bekend hoe hij eruit zag! Al jaren probeert men de vele geheimen van Vermeer te ontrafelen.

Hoe kwamen die unieke, herkenbare en intieme werken tot stand? Welke techniek gebruikte Vermeer, waardoor hij bekend staat als ‘meester van het licht’? Maakte hij gebruik van een camera obscura, of juist niet? Tijdens de verdiepende lezing vertelt kunsthistorica Birgitte Mommers over de techniek en de symboliek van Vermeer, en tot welke nieuwe inzichten we zijn gekomen door recent onderzoek. Thuis vanuit uw stoel geniet u van zijn mooiste werken uit collecties van over de hele wereld. U ontdek de unieke blik van Vermeer en maakt (hernieuwd) kennis met deze meester uit de Gouden Eeuw.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 32,50
Clock icon Duur: 2 uur
Birgitte Mommers
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
dinsdag 28 december 2021
14:00 tot 16:00
Birgitte Mommers

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!