Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - College Dürer in Nederland

De reis van Albrecht Dürer naar de Nederlanden in 1520 en 1521

In het najaar van 1520 reisde de ook toen al beroemde Albrecht Dürer vanuit zijn geboortestad Neurenberg naar de Nederlanden. In eerste instantie deed hij dat om privileges, die hem door keizer Maximiliaan waren beloofd, door diens opvolger Karel V bevestigd te zien worden. Daarvoor moest hij naar Aken afreizen, de keizer zou daar op 23 oktober 1520 tot Duitse koning gekroond worden. Het werd de aanleiding voor een lang verblijf van de kunstenaar in de Nederlanden, waarbij hij vanuit Antwerpen allerlei steden bezocht, andere kunstenaars als Lucas van Leyden, Bernard van Orley, Joachim Patinir, Quinten Massys en meer ontmoette. Zijn verblijf in de Nederlanden bleek zeer productief te zijn, er zijn nu nog maar liefst 90 tekeningen in verschillende technieken en ook nog eens vijf schilderijen bekend, die hij hier maakte. Bovendien is de reis goed gedocumenteerd door het kas- en dagboek van Dürer, waarin hij niet alleen zijn uitgaven documenteerde, maar ook zijn observaties, ontmoetingen en productie vastlegde.

De keizerskroning en de reis van Dürer vormden aanleiding tot een grote expositie in Aken. Oorspronkelijk gepland voor het afgelopen najaar, maar nu gedurende de zomer te zien in het Suermondt-Ludwig museum. Ongeveer 140 tekeningen, schilderijen en beelden van Dürer en zijn collega’s uit de Nederlanden worden bijeengebracht om een beeld te geven van de productie en reis. In licht veranderde vorm is de tentoonstelling in het najaar in Londen te zien. 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.
  • De tentoonstelling Dürer war hier.. Eine Reise wird Legende is vanaf 18 juli t/m 24 oktober 2021 te zien in het Suermondt-Ludwig Museum, Aken.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!