Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Moederdaglezing: retromode

Zo (groot)moeder zo dochter

Mode komt telkens terug. Zeker vandaag de dag worden silhouetten in steeds groter tempo gerecycled. Wat onze moeder of grootmoeder ooit heeft aangehad wordt in moderne vorm weer door latere generaties gedragen. Dit fenomeen is al eeuwen oud, ook in de achttiende en negentiende eeuw greep men al graag terug naar de mode van vroeger.

Mode- en kunsthistorica Birthe Weijkamp neemt u tijdens de lezing mee door een aantal eeuwen ‘retro-mode’. Zij laat zien hoe vormen telkens worden hergebruikt in de golfbeweging van de mode en hoe er toch elke keer weer een eigentijds karakter aan wordt gegeven. De mode na de Franse revolutie werd geïnspireerd door de Griekse oudheid, Dior baseerde zijn New Look op de crinolines van een eeuw ervoor en moderne leggings hebben de vorm van bell bottoms uit de jaren ’70.
Speciaal voor Moederdag wordt daarnaast aan de hand van een aantal originele kledingstukken een beeld van de mode van de afgelopen eeuw geschetst. Deze vintage kleding is een speciale vorm van retro-mode. ‘Omajurken’ werden al in de jaren ’70 van de twintigste eeuw populair en tweedehands wordt vandaag de dag gezien een duurzame manier van kleding kopen. Daarmee is het niet meer weg te denken uit het hedendaagse modebeeld!

Aan het einde van de lezing is de mogelijkheid om zelf een vintage look te proberen door het passen van hoedjes en andere accessoires.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!