Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Messa da Requiem van Verdi in het Concertgebouw

Vrije Academie lezing en concert door Het Amsterdams Gemengd Koor over Verdi. Deze lezing leert u alles over Messa da Requiem van Verdi en zijn beroemdste operakoren en leidt tot een verdieping van uw luisterervaring.

 

Een feestelijke afsluiting van het jubileumjaar van Het Amsterdams Gemengd Koor in het Concertgebouw Amsterdam. U hoort het indrukwekkende Messa da Requiem van Guiseppe Verdi én diens mooiste en beroemdste operakoren. U bent getuige van een muzikaal en spetterend feestconcert! Voorafgaande aan de uitvoering vertelt Vrije Academie-docent Jurgen van den Hout u - in Het Cromhouthuis / Bijbels Museum - meer over de componist en de prachtige werken van Verdi.

Op zondag 18 november 14:15 uur voert het Amsterdams Gemengd Koor enkele bekende werken van Verdi uit, waaronder het Messa da Requiem en zijn mooiste en beroemdste operakoren. Het geheel staat onder leiding van dirigent Paul Valk. Plaats van dit zondagmiddagconcert: de Grote Zaal van het Concertgebouw Amsterdam.

We ontvangen u graag om 12.00 uur in het Cromhouthuizen/Bijbels Museum voor de lezing van één uur. Na de lezing gaat u op eigen gelegenheid naar het Concertgebouw, de locaties liggen ca. 2 kilometer bij elkaar vandaan. U kunt te voet of met de tram (vanaf halte Amsterdam, Spui neemt u tram 5 richting Amstelveen Binnenhof. U kunt uitstappen bij halte Amsterdam, Museumplein). Het concert begint om 14:15 uur, u heeft in de tussentijd de gelegenheid tot het nuttigen van een lunch.

12.00 - 13.00 uurLezing door Vrije Academie-docent Jurgen van den Hout
In Het Cromhouthuis / Bijbels Museum
13.00 - 14.00 uurEigen tijd, zelf in te vullen
14.15 - 16.35 uurConcert in het Concertgebouw (incl. welkomst- en pauzedrankje & programmaboek)

IN VERBAND MET DE DISTRIBUTIE VAN DE KAARTEN KUNT U ZICH TOT EN MET 22 OKTOBER INSCHRIJVEN.


Incl. lezing, eersterangs kaart voor het concert in het Concertgebouw, programmaboek, welkomst- en pauzedrankje | Excl. lunch

Praktische informatie

Shopping cart icon € 52,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Korte collegereeks Aria's voor Ariadne

  Maar de meeste nadruk krijgen de opera's die ook vandaag de dag nog worden opgevoerd: Richard Strauss’ Ariadne auf Naxos (1916), Händels Arianna in Creta (1734) en Paul Dukas’ Ariane et Barbe-Blue (1907). Aan de hand van fragmenten van al deze meesterwerken hoort en ziet u hoe Ariadnes rol met de tijd veranderde. Tegelijkertijd krijgt u een mooi overzicht van drie eeuwen muziek- en operageschiedenis.  Drie hoorcolleges | Bij deze collegereeks is geen syllabus aanwezig.

  • € 85,00
  Bekijk meer
 • Lezing De muziek van Mesopotamië en het Oude Egypte

  De belangrijkste periode in de muziekgeschiedenis van het Nabije Oosten loopt van ca. 3500 v.Chr. tot ca. 400 v. Chr. (globaal vanaf de vroege Bronstijd tot diep in de IJzertijd). De muziek blijft aanvankelijk cultus-gebonden in de antieke hoog culturen, en evolueert pas later naar een esthetische uitdrukkingskunst. Dat er weinig van bekend gebleven is hangt samen met de traditie van mondelinge overlevering en doordat improvisatie een belangrijke rol speelde. Door de centrale ligging van Mesopotamië heeft dit land grote invloed gehad op de cultuur van de regio, met name in Egypte, Syrië, en Palestina. Muziekinstrumenten uit Mesopotamië komen voor in alle omringende streken, hoewel ze van elkaar kunnen verschillen door lokale ontwikkeling. In het Oude Egypte speelden muziek en eveneens dans een belangrijke rol. Muziek kwam in alle sociale kringen voor en werd gespeeld in tempels, paleizen, werkplaatsen, boerderijen en zelfs op slagvelden. De oude Egyptenaren zagen muziek als een manier om uiting te geven aan hun vreugde en om hun zorgen te vergeten. Daarnaast werd er muziek gemaakt en gedanst om de goden te vereren. Muziek is waarschijnlijk gedurende de hele Egyptische oudheid van belang geweest. Het eerste directe bewijs hiervan stamt echter pas uit ongeveer 3100 v.Chr., toen verschillende reliëfs met dansen werden aangebracht in o.a. tempels en tombes. Er werden vooral slag- en snaarinstrumenten gebruikt ter begeleiding van gezongen melodieën, echter, archeologen hebben deze nog niet kunnen ontcijferen waardoor het gissen blijft hoe Oudegyptische muziek geklonken heeft. Ontdek deze facinerende en onbekende periode uit de muziekgeschiedenis tijdens de lezing door Joop van Velzen. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Don Giovanni in De Kleine Komedie

  Koning Willem I heeft een van de eerste uitvoeringen van de opera bijgewoond. Waarschijnlijk zelfs in De Kleine Komedie. De operaklassieker van Mozart en Da Ponte was destijds even baanbrekend als de Franse Revolutie zelf. Een Opéra Comique over liefde, bedrog en vrije moraal. De regisseur van deze jubileum voorstelling is Frédérique Chauvet en zij vertelt in deze lezing over de vernieuwende wijze waarop de opera wordt uitgevoerd en hoe het verweven is met de historische context. Leve de opera! Hoera! Hoera! Hoera! Voor uw informatie: de lezing vindt plaats in het Bijbels Museum/De Cromhouthuizen en de voorstelling in de Kleine Komedie. Programma: 11:30 - 12:30Vrije Academie lezing door Frédérique Chauvet in Bijbels Museum/De Cromhouthuizen19.30 - 20:00Inleiding door regisseur Frédérique Chauvet op vertoon van entreebewijs in De Kleine Komedie20:15Voorstelling Don Giovanni in de Kleine Komedie IN VERBAND MET DE DISTRIBUTIE VAN DE KAARTEN KUNT U ZICH TOT 10 DECEMBER INSCHRIJVEN. Vrije Academie lezing en ticket voor de voorstelling Don Giovanni in Kleine Komedie

  • € 45,50
  Bekijk meer
 • Dominee Tim Vreugdenhil over de Matthäus Passion

  Indeling van de lezing: Het verhaal over Romeinen, Joden en JeruzalemDe personages van Pontius Pilatus tot Jezus en van de Farizeëers tot Kajafas.Luistertips voor een 18e eeuwse luisterervaring Voor uw informatie, de Matthäus Passion wordt in het Concertgebouw in Amsterdam opgevoerd op: 6, 12, 16, 25, 26 & 27 maart 2016 Bestel de boeken zonder verzendkosten Meer over de Matthäus Passion? Bestel De matthäus Passion of De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach bij de Vrije Academie. Indien u de lezing en het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Incl. entree tot het Bijbels Museum.

  • € 29,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.