Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Yves Saint Laurent in Museum No Hero

Yves & Catherine: Une histoire d'amour

Eind januari bracht Catherine Deneuve 129 persoonlijke outfits onder de hamer. Alle gemaakt door Yves Saint Laurent. Vanaf de opening van zijn eerste prêt-à-porterwinkel in 1967 tot aan zijn dood was Deneuve niet alleen zijn beste klant en muze, maar ook een zeer goede vriendin. Museum No Hero was bij de veiling en kocht dertig creaties aan. Het Deldense museum is daarmee in het bezit gekomen van een van de belangrijkste YSL-verzamelingen van Nederland. Deneuve’s avondkleding, pakjes, jassen en jurken worden dit najaar geshowd op de tentoonstelling Yves & Catherine: une histoire d'amour. Meld u aan voor de bijbehorende lezing door mode specialist en kunsthistorica Birthe Weijkamp over een legendarische ontwerper en zijn fabuleuze vaste klant.

 • Prijs is exclusief entree tot het museum. De toegang tot het museum is €10,-, Museumkaart is niet geldig, maar met een Museumkaart betaalt u €6,-. 

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Mode op de bon

  Exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart.De tentoonstelling Mode op de Bon is t/m 6 september 2020 te zien in het Verzetsmuseum.Let op: Staat er bij een datum vermeld dat er een wachtlijst is? Meld u hiervoor gerust aan, want bij veel activiteiten is de deelnemerscapaciteit door de Corona richtlijnen nog niet juist.Wilt u voorafgaand óf na de lezing op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken? Het Verzetsmuseum hanteert een ticketsysteem waarbij u online een ticket en tijdvak moet reserveren. Meer informatie vindt u op de website van het museum.

  • € 18,00
  • vanaf 23 aug
  Bekijk meer
 • Lezing The Art of Lace

  Van Chanel tot Iris van Herpen: vijftig kanten creaties in TextielMuseum Tilburg.

  • € 18,00
  • vanaf 24 jul
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.