Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Van Oostsanen. De Ware Jacob

Ontdek deze relatief onbekende meester en zijn adembenemende werken.

Twee musea en een kerk deelden een droom: het relatief onbekende maar schitterende werk van Jacob Cornelisz van Oostsanen presenteren aan een groot publiek. Die droom komt uit. De Grote Kerk te Alkmaar, het Stedelijk Museum Alkmaar en het Amsterdam Museum brengen met Van Oostsanen (1470-1533). De Ware Jacob een gezamenlijk eerbetoon aan de Michelangelo van Noord-Holland. Meld u aan voor de lezing in Alkmaar of Amsterdam en maak kennis met een schilder die in alles de eerste was.

Jacob Cornelisz van Oostsanen (1470-1533) is de vroegst bekende kunstenaar van Amsterdam; van voor zijn tijd is niets bekend. Hij belichaamt de overgang van middeleeuwen naar renaissance; hij signeerde zijn werken met zijn naam én het wapen van Amsterdam. Van Oostsanen is dé schilder van kerkplafonds in Noord-Hollandse kerken en van het eerste Noord-Hollandse zelfportret. Hij was de eerste Amsterdamse schilder met een grootschalige werkplaats, waar de eerste schuttersstukken het licht zagen.

En nu, vijf eeuwen later, kunnen wij zijn werk, dat over de wereld verspreid is geraakt, voor het eerst weer in samenhang zien. Uit ieder jaar van zijn leven is minimaal één kunstwerk bewaard gebleven. Daardoor heeft het Amsterdam Museum een illustratieve tijdlijn kunnen maken van zijn leven en werk. Kom naar onze lezing over Jacob van Oostsanen en ontdek de importantie van deze relatief onbekende maar in zijn tijd baanbrekende kunstenaar

Praktische informatie
Shopping cart icon € 16,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!