Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Kabbala in Joods Historisch Museum

Mystieke invloed op de kunst.

Zwarte magie? Occulte spiritualiteit? Levenskunst voor popsterren? Slechts weinigen weten wat de kabbala precies inhoudt. Zeker is wel dat deze verzameling mystieke joodse tradities al eeuwenlang een bron van inspiratie vormt voor kunstenaars, architecten, schrijvers en musici. Wat zoeken zij in de kabbala? Hoe verwerken ze de geheimleer in hun werk? U ziet het op de omvangrijke tentoonstelling Kabbala, verspreid over verschillende plaatsen in het Joods Cultureel Kwartier van Amsterdam. Hoofdlocatie is het Joods Historisch Museum, waar kunsthistorica Diklah Zohar u ontvangt voor een lezing bij de tentoonstelling over kabbala in de kunst.

Kabbala - De kunst van de joodse mystiek | 29 maart t/m 25 augustus 2019 | Joods Historisch Museum, Amsterdam


Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Diklah Zohar
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
donderdag 23 mei 2019
11:30 tot 12:30
Diklah Zohar
Amsterdam
vrijdag 07 juni 2019
11:30 tot 12:30
Diklah Zohar
Amsterdam
vrijdag 07 juni 2019
13:30 tot 14:30
Diklah Zohar
Amsterdam
zondag 18 augustus 2019
11:30 tot 12:30
Diklah Zohar

Uitgelicht

 • Studiedag Grand Tour

  Naast een culturele reis is de grand tour ook een persoonlijke ontdekkingstocht, een vormende levensfase – vergelijkbaar met die van alle jongeren die zonder ouderlijk toezicht de wereld verkennen. Waar sliepen de grand tourists? Hoe lang waren ze onderweg? Waren er ook vrouwen die de grote trip ondernamen? Aan de hand van dagboekverslagen leert u de praktische kant van de soms jaren durende onderneming kennen. Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Lezing Bewogen Beeld – Op zoek naar Johan Maurits

  Hoe ga je als museum om met het donkere verleden van je naamgever? Door, met stukken uit de eigen collectie, een zo genuanceerd mogelijk beeld te vormen van deze historische figuur. Was hij een held of een bruut? U ziet het op de tentoonstelling Bewogen beeld. Voor u toegelicht door historica Hanneke Blijham.   Bewogen Beeld - Op zoek naar Johan Maurits | 4 april t/m 7 juli 2019 | Mauritshuis, Den Haag   Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing De Bijbel als basis

  Nederlandse BiblebeltDeze zomer kunt u op reis naar de Nederlandse Biblebelt, een gebied waar veel orthodoxe christenen wonen. De Bijbel wordt er letterlijk genomen. Wie zijn de mensen van de Biblebelt, wat zijn hun dilemma’s en waar komen hun opvattingen vandaan? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen in de tentoonstelling Biblebelt in Museum Catharijneconvent. Biblebelt | 7 juli t/m 22 september 2019 | Museum Catharijneconvent, Utrecht Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Collegemiddag: De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945

  13.00 - 13.30 uur Ontvangst met koffie en iets lekkers13.30 - 14.30 uurLezing Vrije Academie docente Diklah Zohar14.30 - 15.30 uurPresentatie auteurs René Kok en Erik Somers Vanaf 15.30 bezoek tentoonstelling op eigen gelegenheid. Onder de deelnemers van de collegemiddag worden drie boeken verloot, beschikbaar gesteld door WBooks. De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945 | 8 januari t/m 6 oktober | Nationaal Holocaust Museum i.o., Amsterdam   Bestel het boek De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945 zonder verzendkosten Bestel het boek De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945. Nu voor €29,95 (introductieprijs) te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u het college én het boek samen bestelt, betaalt u géén verzendkosten.    

  • € 39,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.