Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Hubert de Givenchy

Eerbetoon aan de couturier.

De legendarische modeontwerper Hubert de Givenchy is begin maart 2018 overleden. De couturier had jarenlang een inspirerende vriendschap met Audrey Hepburn, die ontstond in 1953. Vorig jaar stond de band tussen de in Nederland geboren actrice en de Franse couturier nog centraal tijdens een tentoonstelling in het Gemeentemuseum. De Givenchy heeft nog geholpen met het samenstellen van de tentoonstelling Hubert de Givenchy: To Audrey with Love. Destijds waren de topstukken te zien die door Audrey Hepburn gedragen werden, zoals de iconische zwarte jurk uit Breakfast at Tiffany's. In haar lezing neemt docent Carien Kanters u nog één keer mee naar het immens stijlvolle tijdperk van Hepburn en De Givenchy. Een eerbetoon aan de ontwerper, die zichzelf 'de eeuwige stagiair' noemde.

Hubert de Givenchy
De Franse couturier Hubert de Givenchy is een van de grote modeontwerpers van de twintigste eeuw die in dezelfde tijd werkzaam was als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga, en is een levende legende in de geschiedenis van de haute couture. Zijn werk omvat de tijdspanne van een halve eeuw, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. Daarnaast zal de lezing deels gewijd zijn aan de bijzondere vriendschap en samenwerking met Audrey Hepburn. Zelf zei ze over de creaties van De Givenchy:

“Givenchy’s clothes are the only ones I feel myself in. He is more than a designer, he is a creator of personality”.

Tijdens de Vrije Academie lezing brengt docent Carien Kanters de esperit en de tijdloze schoonheid van de creaties van Hubert de Givenchy tot leven en staat zij stil bij de bijzondere band tussen couturier en actrice.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Kees Verwey en zijn idolen

  Het Dordrechts Museum toont in de tentoonstelling Kees Verwey en zijn idolen de kunst van de schilder in context van zijn inspiratiebronnen en wordt de enorme vaardigheid van Verwey duidelijk.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Rijksmuseum Amsterdam

  Wij stelden een fijne route voor u samen, zo ziet u in een stevige wandeling van 2 uur zowel de bekende Nederlanders van weleer tot de onbekendere meesters uit verre windstreken aan u voorbij komen. Na afloop weet u feilloos welke afdeling uw hart heeft gestolen. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Lezing Japanse affiches

  Heeft u een liefde voor de Japanse cultuur? Dan is de collegereeks Japanse kunst en geschiedenis misschien iets voor u.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Joana Vasconcelos in Kunsthal Rotterdam

  Joana Vasconcelos - I'm Your Mirror | 20 juli t/m 17 november 2019 | Kunsthal Rotterdam   Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.