Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Clandestien

Zwart-witafbeeldingen van het menselijk lichaam

Perfect, onvolmaakt, elegant, erotisch, zelfbewust of juist heel kwetsbaar: het menselijk lichaam kan op vele manieren worden geportretteerd. In de fototentoonstelling Clandestien: het lichaam centraal in het Cobra Museum komen alle vormen een keer aan bod. De omvangrijke collectie van fotograaf en verzamelaar Pedro Slim is voor het eerst te zien in Nederland. Deze collectie neemt een unieke plek in binnen de wereld van fotografie. Zo wijst Slim op de kracht van beelden en probeert hij traditionele opvattingen over vrouwelijk, mannelijk, androgyn of trans te transformeren en uit te dagen.

Clandestien toont fotografie van ongeveer 60 kunstenaars, waaronder Diane Arbus, Horst P. Horst, Arlene Gottfried, Graciela Iturbide, Robert Mapplethorpe, Diana Blok, Helmut Newton en Man Ray. Het gaat om originele afdrukken, hedendaagse prenten, collages en fotomontages. Deze foto’s worden geplaatst in de context van het New York van de jaren ’70 – ’80, waar veel van deze foto’s zijn genomen. 

Mariska Doesburg belicht tijdens deze lezing verschillende thema’s die aan bod komen bij Clandestien. Hoe nodigen de foto’s uit om voorbij waardeoordelen als ‘mooi’ en ‘lelijk’ te ontstijgen? Hoe leggen deze foto’s de rauwheid van het leven vast? U leert over hoe schoonheidsidealen van nu anders zijn ten opzichte van vroeger. Meld u aan en neem een kijkje in deze unieke fotocollectie die geldende normen en schoonheidsidealen uitdaagt! 

  • De tentoonstelling Clandestien: het lichaam centraal vindt plaats van zaterdag 16 oktober t/m zondag 27 maart 2022 in Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. 
  • Exclusief toegang tot het museum. Entreeprijs tot het museum en eventuele toeslagen dienen nog betaald te worden. Korting op entree met Museumkaart.
  • Het Cobra hanteert een ticketsysteem waarbij u online een ticket moet reserveren voor het moment waarop u de tentoonstelling bezoekt (dit is ook verplicht indien u een Museumkaart bezit). Voor meer info over tickets en toegangsprijzen bezoek de website van het Cobra Museum.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Mariska Doesburg
/ Op locatie of online
Nodig iemand uit
Deel:
Mariska Doesburg

Locatie
Online
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amstelveen
Cobra Museum
donderdag 09 december 2021
11:00 tot 12:00
Mariska Doesburg
Amstelveen
Cobra Museum
vrijdag 04 februari 2022
11:00 tot 12:00
Mariska Doesburg

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!