Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing Binnenkijken in het atelier

Het creatieve proces van kunstenaar Bianca Berends

Bent u een nieuwsgierige kunstliefhebber die wel eens over de schouder van een kunstenaar wil meekijken? Of bent u zelf kunstschilder en wilt u geïnspireerd worden door andere werkwijzen? In deze lezing verhaalt Bianca Berends over haar werk als beeldend kunstenaar. Over de alledaagse praktijk, over de geromantiseerde hardnekkige mythes van het kunstenaarschap, over zelfkritisch zijn, inspiratie vinden en alleen werken. Over de uitdaging om het eigen werk naar een hoger niveau te tillen. Dit doet zij aan de hand van veel beeldmateriaal.

Over kunstenaar Bianca Berends

Bianca Berends is geboren in Nederland, maar woont en werkt al jaren op Curaçao. Heldere, zonovergoten schilderijen zijn haar specialiteit. Ze worden gekenmerkt door een losse schilderstreek en krachtig kleurgebruik. Haar schilderijen hebben in diverse bekende musea gehangen, onder andere in The National Portrait Gallery in Londen, in Museum de Fundatie, in het Kröller-Müller Museum en het Curaçaosch Museum.

Over Bianca's boek In het atelier

De inhoud van de lezing is gebaseerd op Bianca's boek In het atelier, waarin ze de lezer meeneemt in haar atelier. Het boek laat zien welke uitdagingen je als kunstenaar tegenkomt bij het maken van nieuw werk, en dat door lef te hebben en door te zetten bijzondere nieuwe creaties ontstaan. Ze beschrijft tot in detail haar denk- en werkwijze om zo het principe van een creatief proces helder over te brengen.

Zo is deze lezing (met of zonder het boek te bestellen) een bron aan kennis voor (beginnende) kunstenaars, voor amateurschilders, maar ook voor kunstliefhebbers die een kijkje achter de schermen willen nemen!


Boekrecensent Hanneke van den Water: “Dit boek is een juweel voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst of zelf creëert. Een boek dat je eerst geboeid zal lezen en vervolgens als inkijkboek bij de hand zal houden.”

  • Krijg nu korting op het boek (reguliere prijs €29,99) en betaal slechts €39,99 inclusief.
  • Lezing exclusief boek kost €18.
  • Het boek wordt voorafgaand aan de lezing in de zaal aan u uitgereikt. Na afloop van de lezing is er signeermogelijkheid.
  • De lezing vindt plaats in Amsterdam.

Voor de lezing op 17 september geldt:

  • U kunt zich t/m 5 september inschrijven voor de lezing inclusief het boek (i.v.m distributie van het boek). Uiteraard kunt u zich na die datum nog steeds inschrijven voor de lezing exclusief het boek.

Voor de lezing op 3 oktober geldt:

  • U kunt zich t/m 21 september inschrijven voor de lezing inclusief het boek (i.v.m distributie van het boek). Uiteraard kunt u zich na die datum nog steeds inschrijven voor de lezing exclusief het boek.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 39,99
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!