Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Balenciaga in V&A in Londen

Sculpturale vormen & extreem vakmanschap.

 ‘Haute Couture is like an orchestra whose conductor is Balenciaga. We other couturiers are the musicians and we follow the direction he gives.’ – Christian Dior Na de prachtige tentoonstelling over Hubert de Givenchy in het Gemeentemuseum Den Haag kunnen modeliefhebbers zich nu verheugen op een grote mode tentoonstelling in Londen over Cristóbal Balenciaga, de man die door Givenchy als zijn absolute mentor werd gezien. Zelfs Chanel noemde Balenciaga  “de meester, de enige “. Het Victoria & Albert Museum in Londen laat in Balenciaga: Shaping Fashion zien wat de unieke stijl was van deze Spaanse Couturier die als een beeldhouwer volumes creëerde met speciaal voor hem ontwikkelde stoffen. Sculpturale vormen en extreem vakmanschap waren zijn handelsmerk.

De tentoonstelling in Londen besteed vooral aandacht aan de topjaren van Balenciaga, de jaren ‘50 en ’60, een periode die wel The Golden Age of Haute Couture worden genoemd. Ook laat men zien welke enorme invloed hij had op tijdgenoten zoals André Courrèges and Emanuel Ungaro en op volgende generaties modeontwerpers. Zijn vernieuwende ontwerpen zorgden in het midden van de 20e eeuw voor het ontstaan van een silhouet waarbij het lichaam meer bewegingsruimte kreeg en architecturale volumes ontstaan. Phoebe Philo for Celine, Rei Kwawabuko voor Comme des Garçons, ze werden allemaal beïnvloed door de nieuwe silhouetten van Balenciaga. Carien Kanters zal tijdens de lezing meer vertellen over de gehele loop van zijn carrière, zijn invloed op de mode en zijn rol in de modegeschiedenis.

Balenciaga: Shaping Fashion | 27 mei 2017 t/m 18 februari 2018| Victoria & Albert Museum, Londen

Mode bij de Vrije Academie
Nog meer modegiganten? U kunt zich nu ook inschrijven voor de Korte collegereeks Vijf keer Mode, de Lezing Uit de Mode in het Centraal Museum of het College Christian Dior, naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in Musée des Arts décoratifs in Parijs. 

Praktische informatie
Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!