Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Korte collegereeks Duitse schilderkunst en geschiedenis

Een kijkje bij de grote onbekende buurman.

Martijn Pieters en Hans Luiten bundelen hun krachten in deze nieuwe, zesdelige reeks over Duitsland in de negentiende en twintigste eeuw. Ze geven om beurten college en zijn er op gebrand u zoveel mogelijk te vertellen over de grote onbekende buurman. Hans duikt met u in de turbulente Duitse geschiedenis, Martijn neemt de Duitse kunst voor zijn rekening. Schrijf u in voor deze reeks en ga op ontdekking uit!

Aangenaam vakantieland, locomotief van de Europese Unie en wereldkampioen voetbal: het huidige beeld van Duitsland valt moeilijk te rijmen met haar roerige geschiedenis. Hans Luiten vertelt over een natie die bruusk tot een eenheid wordt gevormd, daarna doorschiet in nationalisme, opnieuw verscheurd raakt en in de frontlinie van de Koude Oorlog komt te liggen. Hoe deze historische gebeurtenissen doorwerken in de Duitse kunst, hoort u van Martijn Pieters. Via biedermeier en de Duitse romantiek troont hij u onder andere mee naar het Dresden van de expressionisten, naar het Weimar van Bauhaus en naar het Berlijn van ons onbekende DDR-kunstenaars. 'Vergeet Monet', zegt Martijn, 'kijk naar Max Slevogt.' Dit college moedigt u met andere woorden aan uw blik op het oosten te richten, op 'een geweldig spannend land', aldus de twee docenten.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 169,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Studiedag Latijns-Amerikaanse architectuur

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Ochtendwandeling historische binnenstad

  In Utrecht is het centrale punt van de stad de Dom en in het centrum van de stad zijn op heel korte loopafstand van elkaar gebouwen uit nagenoeg elke periode uit de Nederlandse architectuurgeschiedenis te zien: een heel oude romaanse kerk, een gotische kathedraal en onder andere woonhuizen uit de renaissance, de gouden eeuw en een vroeg voorbeeld van postmodernisme. Via steegjes en straatjes ontdekt u tijdens de wandeling de oudste stukjes van de schilderachtige binnenstad van Utrecht.

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Colleges De geschiedenis van Amsterdam

  In deze reeks van vijf colleges neemt Hans Luiten u mee door de caleidoscopische geschiedenis van Amsterdam. Er komt van alles langs: van de eerst ontginningen en het middeleeuwse mirakel tot de aanleg van de grachtengordel en de stadsuitbreidingen van Berlage en Van Eesteren. Daarnaast maakt u kennis met afzonderlijke Amsterdammers die een stempel op de stad drukten, zoals weldoener Samuel Sarphati, ondernemer Freddy Heineken en roze cafébaas Bet van Beeren. Kortom: een zeer grondige collegereeks, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten maar ook doorspekt met heerlijke anekdotes en vele, vele tips voor boeken en plekken om zelf te gaan bekijken. Schrijf u snel in! 

  • € 159,00
  Bekijk meer
 • Studiedag Toetanchamon

  Toen de Britse archeoloog Howard Carter in 1922 het graf ontdekte, lag het zo vol schatten dat hij er tien jaar over deed om het leeg te halen. Een Toet-rage brak uit. Mode, sieraden, parfumflesjes en sigaren kregen een Egyptisch jasje. Hollywood ging met het verhaal aan de haal. Maar wie was Toetanchamon? Tijdens deze studiedag gaat u met docent-archeoloog Diana de Wild de diepte in voor een reconstructie van Toetanchamons leven aan de hand van de voorwerpen die hij meekreeg in zijn graf. Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out.

  • € 69,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.