Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Introductie kunstgeschiedenis in Nederland

4-daagse touringcarreis o.l.v. drs. Frederike Upmeijer

We reizen door relatief onbekend Nederland om een overzicht van de kunstgeschiedenis ter plekke te beleven. Uw gids is kunsthistorica Frederike Upmeijer. De reis start nabij Utrecht, bij de Romeinen in Castellum Hoge Woerd, bekijken de kunsten van de Middeleeuwen in Rijksmuseum Twente, leren meer over de Hanzesteden in Deventer en bewonderen de kunst vanaf de twintigste eeuw in Museum MORE en het Kröller-Müller Museum. In de bus zijn er momenten om de bezoeken voor te bereiden en deze in (kunst)historisch perspectief te plaatsen. Ook staat er een bezoek op het programma aan een kunsthandel (gespecialiseerd in Nederlandse 19e eeuw kunst) om een inkijk te krijgen in de huidige kunstmarkt.

REISDATA: 22 t/m 25 september 2020

PROGRAMMA (wijzigingen voorbehouden)

dag 1, di 22-09 We starten bij de Romeinen. Tacitus beschreef de Lage Landen als ‘waar je niet weet of er kikkers of landdieren wonen’. Toch zijn de Romeinen tot het stroomgebied van de Grote Rivieren gekomen. We bezoeken Castellum Hoge Woerd waar zij vanuit een fort de rivier bewaakten. Van het antieke fort is niets meer te zien, maar de moderne interpretatie van het fort met wallen van zes meter hoog is zeker de moeite waard. In Rijksmuseum Twente krijgen we in de middag een mooi overzicht van de kunst van de Middeleeuwen tot de moderne tijden. Bovendien gaan we onder leiding van de conservator de depots van het museum in om te bevatten hoeveel er op zaal en hoeveel er níet op zalen van musea te zien is.

De gehele reis overnachten we in een centraal gelegen hotel te Zwolle.

dag 2, wo 23-09 In Hanzestad Deventer maken we een wandeling door een van de oudste steden van Nederland met een prachtige historische kern. Zo komen we in aanraking met de Hanzehandel rondom de Bergkerk (Sint-Nicolaas kerk) en de Brink (het marktplein) en de oude bisschopszetel rondom de Lebuinuskerk. Die kerk is meteen een goed voorbeeld van gotische architectuur. Na de lunch zetten we onze tocht voort in een van de nieuwere musea van Nederland: Museum MORE in Gorssel, met een collectie figuratieve kunst uit de 20e en 21e eeuw.

dag 3 do 24-09 In de noordelijke provincies zijn de middeleeuwen soms letterlijk voelbaar en zichtbaar in het landschap, daar waar monniken land wonnen en kloosters stichtten. Een oud romaans kerkje in Midwolde geeft een goed beeld van de vele romaanse kerken in Noord-Nederland. De kerk bevat bovendien een barok grafmonument, wat ons weelderige barok-beeldhouwkunst oplevert.

Dag 4, vr 25-09 In een van de beroemdste beeldentuinen, die van het Kröller-Müller Museum te Otterlo, gaan we de driedimensionale kunst van de 20e en 21e eeuw bekijken. Een bezoek aan kunsthandel Simonis en Buunk in Ede zal ons uiteindelijk een inkijkje geven in de handel en wandel van de kunstmarkt en we zien meteen de collectie 19e eeuwse Nederlandse schilderkunst.


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 22 t/m 25 september 2020
  • Inclusief: Vervoer per luxe touringcar, logies met ontbijt, reisleiding, rondleiding conservator Rijksmuseum Twente, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Hotel: Gedurende de gehele reis verblijven we in 4-sterrenhotel Hotel Ter Borch te Zwolle, gevestigd in een oude villa op loopafstand van het centrum.
  • Exclusief: Lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 195
  • NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.
  • De reis gaat door bij minimaal 10 deelnemers; het maximum bedraagt 20. 
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie? 

Meer informatie over deze reis vindt u op de website van Labrys Reizen. Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 895,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!