Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Excursiereeks Het Gooi

Wandelen in Naarden, Bussum en Hilversum

Bent u al bekend met de vele mooie plaatsen in het Gooi? Tijdens deze excursiereeks neemt kunsthistoricus Norman Vervat u mee langs de geschiedenis en architectuur van drie plekken in het Gooi: Naarden, Bussum en Hilversum.

 U trapt af met een wandeling in Naarden, een stad die haar wortels heeft in de middeleeuwen. Gelegen op de grens van Holland en Utrecht, werd het al vrij vroeg een belangrijke vestingstad. De vesting werd in de loop van haar geschiedenis meerdere keren belegerd en vervolgens uitvoerig versterkt om in de toekomst beter verdedigbaar te zijn. Het unieke van Naarden is dat de vestiging vrij gaaf behouden is gebleven. Daardoor is een bezoek aan deze plaats een bijzondere historische belevenis.

 Daarna volgt een ietwat onbekender dorp: Bussum. Dit Gooise dorp was tot ver in de negentiende eeuw klein en vrij arm. Pas in de tweede helft van de eeuw begint het, onder andere als gevolg van de aanleg van een spoorlijn Amsterdam-Amersfoort, tot ontwikkeling te komen. Rijke Amsterdammers vestigen zich in grote aantallen in nieuwe villawijken als het Spiegel en het Brediuskwartier. Beroemde architecten als Cuypers, De Bazel en Kromhout worden aangetrokken om villa’s, kerken en winkelpanden te ontwerpen.

 De laatste wandeling is door een stad die niet alleen dé mediastad is van Nederland, maar ook eentje met een rijke architectuurgeschiedenis: Hilversum. Tijdens de wandeling is er aandacht voor het Mediapark met spraakmakende recente architectuur, maar ook een aantal goed behouden villawijken. Zo krijgt u een goed beeld van de bijzondere Hilversumse geschiedenis en architectuur.

 Meld u nu aan en ga mee op excursie langs deze bijzondere plekken die ieder een eigen verhaal met zich meedragen!

  • 3 wandelingen van 2 uur.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 75,00
Nodig iemand uit
Deel:
Norman Vervat

Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!