Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Exclusieve rondleiding door Hoofd Collectie van het Rembrandthuis

Inspired by Rembrandt - 100 jaar verzamelen

Speciaal voor de Vrije Academie vertelt Epco Runia, Hoofd Collectie van het Rembrandthuis, over de collectie van het museum. Samen bezoekt u de tentoonstelling Inspired by Rembrandt die ingaat op 100 jaar verzamelen. U ontdekt uiteraard de collectie van Rembrandt’s etsen, maar ook de prenten van voorlopers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars. Tevens is er gelegenheid voor discussie, zo onderzoekt u samen waarom een museum een collectie moet hebben en wat het Rembrandthuis nog meer zou kunnen verzamelen. Een unieke gelegenheid dus om het museum en collectie te leren kennen en mee te denken over de toekomst van de collectie van het museum. Het aantal plaatsen is beperkt, wacht daarom niet te lang met inschrijven voor deze exclusieve rondleiding!

Over de tentoonstelling
Het Rembrandthuis is niet alleen het voormalig woonhuis en atelier van Rembrandt. Sinds ruim honderd jaar is het een museum met een eigen collectie. De verzameling omvat met name veel grafisch werk. Rembrandts etsen zijn natuurlijk goed vertegenwoordigd, maar het museum bezit ook prenten van voorlopers, tijdgenoten, alsmede moderne en hedendaagse kunstenaars die zich door Rembrandt hebben laten inspireren.
Deze tentoonstelling toont de meest opmerkelijke voorbeelden uit de museumverzameling. Ontdek de verrassende selectie van oud en nieuw, groot en klein, fijn en los. Hier zie je werk van onder andere Rembrandt, Hercules Segers, Edgar Degas en Pablo Picasso, maar ook bijvoorbeeld van Horst Janssen, Willem den Ouden, Charles Donker en Glenn Brown.

Inspired by Rembrandt - 100 jaar verzamelen door het Rembrandthuis | 7 juni t/m 1 september 2019 | Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam

Prijs is exclusief entree museum. Museumkaart geldig.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Joana Vasconcelos in Kunsthal Rotterdam

  Joana Vasconcelos - I'm Your Mirror | 20 juli t/m 17 november 2019 | Kunsthal Rotterdam   Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Korte reeks Chagall, Picasso en Mondriaan

  3 hoorcollegesPrijs is exclusief entree bij college in een museum, korting op entree met MuseumkaartGeen syllabus beschikbaarLet op: er zijn wijzigingen t.o.v. het magazine. De data en tijden op de website zijn leidend.

  • € 98,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Willink in Kasteel Ruurlo

  Om kennis te maken met Kasteel Ruurlo organiseert de Vrije Academie o.a. rondleidingen over het leven en werk van Carel Willink en over de geschiedenis van het gebouw met kunsthistorica Tine Zevenhuizen. Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Beet! Vis in beeld

  Beet! Vissen naar verborgen betekenissen | 30 juni 2019 t/m 10 november 2019 | Dordrechts Museum Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Laatste Kans
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.