Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

De 58ste Biënnale van Venetië

Interessante tijden in de Dogestad

May You Live in Interesting Times, luidt het motto van de 58ste Biënnale van Venetië onder artistieke leiding van de Amerikaan Ralph Rugoff, directeur van de Hayward Gallery in Londen. Interessant wordt het zeker, want de exposerende kunstenaars hebben met elkaar gemeen dat ze kunst gebruiken als een middel tot diepe betrokkenheid en een creatieve manier van leren. Tijdens de vierdaagse reis brengt u een bezoek aan de centrale tentoonstelling, de landenpaviljoens, het arsenaal en aan interessante exposities in de stad. Bovendien heeft u ook nog wat vrije tijd om op eigen houtje de collectie van het Peggy Guggenheim- of Punta della Dogana-museum te verkennen. Kortom, vier dagen kunst, kunst en nog meer kunst, en een docent die ervoor zorgt dat u tussen de bomen het bos blijft zien. 

Reisdata
17 - 20 juni 2019: GARANT VERTREK
19 - 22 augustus 2019: GARANT VERTREK
14-17 oktober 2019: VOLGEBOEKT
13-16 november 2019: VOLGEBOEKT

PROGRAMMA 

dag 1 Directe lijnvlucht Amsterdam-Venetië en transfer per boot naar ons hotel. In de middag staat een stadswandeling op het programma door de pittoreske oude straten en steegjes van de stad. Mogelijk zien we hier en daar al verschillende kunstuitingen van de Bie¨nnale.

dag 2 Vandaag bezoeken we de Giardini del Castello, sinds de eerste editie het hoofdterrein van de Biënnale. We beginnen met het centrale paviljoen met de presentatie van Ralph Rugoff. In de Giardini vinden we ook verschillende landenpaviljoens, waaronder het Nederlandse Rietveldpaviljoen. Met name de Zwitserse, Duitse en Amerikaanse paviljoens beloven uitdagende tentoonstellingen. We bezoeken verder een selectie uit de overige paviljoens.

dag 3 In de ochtend gaan we naar een ander belangrijk terrein van de Biënnale: het Arsenaal, het voormalige wapenmagazijn uit de elfde eeuw. De enorme dokken en utiliteitsgebouwen tonen het verleden van de stad als zeemacht, maar bieden tegelijkertijd ook een fantastisch decor voor de Biënnale. Ook hier bekijken we een selectie van de te bezoeken tentoonstellingen.
De middag is vrij voor bijvoorbeeld een bezoek aan een van de musea aan het Canal Grande. Het Peggy Guggenheimmuseum met haar indrukwekkende collectie twintigste eeuwse kunst toont onder meer werk van Giacometti, Calder, Mondriaan, Pollock en Brancusi. Of u bezoekt de Punta della Dogana van de befaamde kunstverzamelaar François Pinault, waar diens collectie opgenomen is in de speciale tentoonstelling 'Luogo e Segni’. In Palazzo Grassi is het overzicht 'La Pelle' te zien van de internationaal befaamde schilder Luc Tuymans (1958) met 80 schilderijen en werken speciaal gemaakt voor de tentoonstelling. U kunt ook kiezen voor de mysterieuze sfeer van het Palazzo Fortuny, waar de tijd rond 1900 lijkt te hebben stilgestaan.

dag 4 Deze laatste ochtend ruimen we tijd in voor een van de speciale tentoonstellingen die in de stad te zien zijn in het kader van de Biënnale. In de stad is altijd een waaier aan interessante en spectaculaire tentoonstellingen, zoals de palazzi waar verschillende landen in neerstrijken of instellingen als de Fondazione Prada of de Fondazione Vuitton. In de middag per boot naar de luchthaven voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

REISGEGEVENS

Inclusief
Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, ov-kaart voor 72 uur, overnachtingen op basis van logies en ontbijt, reisleiding, entrees.

Exclusief
Lunches en diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds a` € 2,50 en boekingskosten a` € 20,- per boeking.

Toeslag eenpersoonskamer
Vanaf €210,-
NB Voor deze reis is de eenpersoonskamerregeling van Labrys Reizen niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling in een tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer is verschuldigd wanneer er geen medereizig(st)er zou zijn om de kamer mee te delen.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 995,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

 • Rondleiding Dior in Kunstmuseum Den Haag

  Rondleiding voor modeliefhebbers!

  • € 22,50
  • vanaf 22 okt
  Bekijk meer
 • Wandeling De Plantage

  Een wandeling door de geschiedenis

  • € 25,00
  • vanaf 26 apr
  Bekijk meer
 • Colleges Symboliek

  Leer om met uw eigen ogen en geheel zelfstandig de betekenis van een schilderij te ontrafelen.

  • € 255,00
  • vanaf 23 jan
  Bekijk meer
 • Reis Montenegro

  Vliegreis o.l.v. drs. Ruud Peeten.

  • € 1895,00
  • vanaf 03 mei
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.