Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

De 58ste Biënnale van Venetië

Interessante tijden in de Dogestad.

May You Live in Interesting Times, luidt het motto van de 58ste Biënnale van Venetië onder artistieke leiding van de Amerikaan Ralph Rugoff, directeur van de Hayward Gallery in Londen. Interessant wordt het zeker, want de exposerende kunstenaars hebben met elkaar gemeen dat ze kunst gebruiken als een middel tot diepe betrokkenheid en een creatieve manier van leren. Tijdens de vierdaagse reis brengt u een bezoek aan de centrale tentoonstelling, de landenpaviljoens, het arsenaal en aan interessante exposities in de stad. Bovendien heeft u ook nog wat vrije tijd om op eigen houtje de collectie van het Peggy Guggenheim- of Punta della Dogana-museum te verkennen. Kortom, vier dagen kunst, kunst en nog meer kunst, en een docent die ervoor zorgt dat u tussen de bomen het bos blijft zien. 

Reisdata
17 - 20 juni 2019: GARANT VERTREK
19 - 22 augustus 2019: GARANT VERTREK
14-17 oktober 2019: VOLGEBOEKT

PROGRAMMA 

dag 1 Directe lijnvlucht Amsterdam-Venetië en transfer per boot naar ons hotel. In de middag staat een stadswandeling op het programma door de pittoreske oude straten en steegjes van de stad. Mogelijk zien we hier en daar al verschillende kunstuitingen van de Bie¨nnale.

dag 2 Vandaag bezoeken we de Giardini del Castello, sinds de eerste editie het hoofdterrein van de Biënnale. We beginnen met het centrale paviljoen met de presentatie van Ralph Rugoff. In de Giardini vinden we ook verschillende landenpaviljoens, waaronder het Nederlandse Rietveldpaviljoen. Met name de Zwitserse, Duitse en Amerikaanse paviljoens beloven uitdagende tentoonstellingen. We bezoeken verder een selectie uit de overige paviljoens.

dag 3 In de ochtend gaan we naar een ander belangrijk terrein van de Biënnale: het Arsenaal, het voormalige wapenmagazijn uit de elfde eeuw. De enorme dokken en utiliteitsgebouwen tonen het verleden van de stad als zeemacht, maar bieden tegelijkertijd ook een fantastisch decor voor de Biënnale. Ook hier bekijken we een selectie van de te bezoeken tentoonstellingen.
De middag is vrij voor bijvoorbeeld een bezoek aan een van de musea aan het Canal Grande. Het Peggy Guggenheimmuseum met haar indrukwekkende collectie twintigste eeuwse kunst toont onder meer werk van Giacometti, Calder, Mondriaan, Pollock en Brancusi. Of u bezoekt de Punta della Dogana van de befaamde kunstverzamelaar François Pinault, waar diens collectie opgenomen is in de speciale tentoonstelling 'Luogo e Segni’. In Palazzo Grassi is het overzicht 'La Pelle' te zien van de internationaal befaamde schilder Luc Tuymans (1958) met 80 schilderijen en werken speciaal gemaakt voor de tentoonstelling. U kunt ook kiezen voor de mysterieuze sfeer van het Palazzo Fortuny, waar de tijd rond 1900 lijkt te hebben stilgestaan.

dag 4 Deze laatste ochtend ruimen we tijd in voor een van de speciale tentoonstellingen die in de stad te zien zijn in het kader van de Biënnale. In de stad is altijd een waaier aan interessante en spectaculaire tentoonstellingen, zoals de palazzi waar verschillende landen in neerstrijken of instellingen als de Fondazione Prada of de Fondazione Vuitton. In de middag per boot naar de luchthaven voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

REISGEGEVENS

Inclusief
Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, ov-kaart voor 72 uur, overnachtingen op basis van logies en ontbijt, reisleiding, entrees.

Exclusief
Lunches en diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds a` € 2,50 en boekingskosten a` € 20,- per boeking.

Toeslag eenpersoonskamer
Vanaf €210,-
NB Voor deze reis is de eenpersoonskamerregeling van Labrys Reizen niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling in een tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer is verschuldigd wanneer er geen medereizig(st)er zou zijn om de kamer mee te delen.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 995,00
Robert-Jan Muller
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Docent
Venetië
maandag 17 juni 2019 t/m donderdag 20 juni 2019
Robert-Jan Muller
Venetië
maandag 19 augustus 2019 t/m donderdag 22 augustus 2019
Robert-Jan Muller
Venetië
maandag 14 oktober 2019 t/m donderdag 17 oktober 2019
Robert-Jan Muller

Uitgelicht

 • Studiedag De heidense en profane middeleeuwen

  De antieke erfenis leefde namelijk tijdens de middeleeuwen gewoon voort in bouwvormen en in plooivallen en houdingen van figuren. Ook bleven mythologische figuren als Hercules, Venus en Jupiter favoriet om fenomenen als tijd, aarde, water of de planeten vorm te geven. In de literatuur was ruimte voor wereldse onderwerpen, denk aan de hoofse romans die vanaf de dertiende eeuw verschenen of aan populaire verhalen zoals Tristan en Isolde. Dat de middeleeuwen veel klassieker en profaner waren dan wij nu denken, ontdekt u tijdens deze studiedag van docent Martijn Pieters over de wereldse kant van middeleeuwse kunst. Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Lezing Erwin Olaf

  Erwin Olaf | 16 februari 2019 t/m 12 mei 2019 | Fotomuseum en Gemeentemuseum Den Haag Bestel het boek Erwin Olaf: I am zonder verzendkosten Bestel nu ook het boek Erwin Olaf: I am. Voor €64,50 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree tot het museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 18,00
  Laatste Kans
 • Rondleiding Rijksmuseum Amsterdam

  Wij stelden een fijne route voor u samen, zo ziet u in een stevige wandeling van 2 uur zowel de bekende Nederlanders van weleer tot de onbekendere meesters uit verre windstreken aan u voorbij komen. Na afloop weet u feilloos welke afdeling uw hart heeft gestolen. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Colleges Symboliek

  In de Colleges Symboliek buigt u zich over symbolen, thema’s en verborgen verhalen in de kunst van de oudheid tot het postmodernisme. Barokke decoratieprogramma’s, het burgerlijk realisme van Alma Tadema, islamitische iconografie: een greep uit de thema’s die eveneens tot het altijd boeiende terrein van de symboliek ofwel iconografie behoren. Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis.( Prijs bij colleges in Mauritshuis Den Haag is inclusief 10 x koffie/thee.) NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)   Het is mogelijk een aanvullende rondleiding te volgen bij de colleges, Rondleiding Symboliek. De rondleidingen vinden plaats in het Rijksmuseum Amsterdam, het Mauritshuis Den Haag of Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam. Kijk voor meer informatie.   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 255,00
  €15,- Korting
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.