Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

College Edgar Degas

De wereld van het theater

Vrije Academie docent en kunsthistorica Carien Kanters bezocht in Parijs de tentoonstelling Degas à l’Opéra en raakte zo enthousiast dat ze er graag een lezing over wil geven! Want natuurlijk kennen we allemaal de ballerina’s in pastel van Edgar Degas, maar deze tentoonstelling laat zien dat Degas’ obsessie met de wereld van het theater zo veel méér was dan dat.

De Franse kunstenaar zag dynamiek en licht, beweging en lijnen, en laat ons vanuit de meest ongebruikelijke gezichtspunten meekijken. Soms hangen we te zweven boven een podium, soms lijken we op de grond te zitten om naar boven te kijken. Ook met composities, afsnijdingen en formaten was hij onconventioneel. Degas kon zeer goed observeren, zag wat er zich op én onder de oppervlakte afspeelde. Hij beeldde niet alleen af wat er op het toneel gebeurde, maar ook daarvoor en daarachter. Zo hebben we een unieke kijk op het publiek in de zaal, de rijken in hun loges, de musici in de orkestbak, en de louche taferelen in de coulissen waar de meisjes met de korte rokken werden ‘bewonderd’ door de heren met de hoge hoeden.

Schrijf u nu in voor de lezing door Carien Kanters en laat u meevoeren door haar enthousiasme voor deze kunstenaar. Na afloop heeft u, net als de docent na het bezoeken van de tentoonstelling, een hele andere kijk op het fantastische werk van Degas. En heeft u nog een gaatje in uw agenda? De tentoonstelling in Musée d'Orsay in Parijs is nog te zien tot en met 19 januari 2020.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!