Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Achtdaagse vliegreis Thessaloniki

Acht dagen kunst en cultuur in Thessaloniki en omgeving

Gelegen aan de kust van de Egeïsche zee is Thessaloniki een bloeiende havenstad vol kunst en cultuur. Gelegen aan de voet van de Olympus wemelt het er van de oudheidkundige schatten, maar u vindt er ook het geboortehuis van Atatturk. U volgt het spoor van Aristoteles en Alexander de Grote, bezoekt byzantijnse kerken en maakt een boottocht langs het 'heilige' eiland Athos.

Colleges geschiedenis, kunstgeschiedenis en filosofie zorgen ervoor dat u elke dag volop zult genieten van de opgravingen, stadjes en kerken die worden bezocht. De begeleiding is in handen van maar liefst drie Vrije Academie-docenten. Frederike Upmeijer, Karin Braamhorst en Saskia Poelman nemen u mee op excursies door de bloeiende havenstad aan de Egeïsche Zee. Het liefst nemen we alle Vrije Academici mee op deze achtdaagse reis, maar helaas is het aantal plaatsen beperkt. Wacht daarom niet te lang met inschrijven!

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u op hier.

PROGRAMMA

dag 1, di 16-03  

Directe lijnvlucht Amsterdam-Thessaloniki. Docenten Karin Braamhorst, Saskia Poelman en Frederike Upmeijer geven tijdens een eerste college een inleiding op de (kunst)geschiedenis van de regio en op alles wat we deze week gaan zien. Aansluitend volgt een gezamenlijk diner in een lokaal restaurant.

dag 2, wo 17-03

Vandaag brengen we door in Thessaloniki en krijgen we direct een goed beeld van de rijke geschiedenis van deze hippe havenstad. 

We zullen deze dag in 3 subgroepen onder leiding van een lokale gids te voet door Thessaloniki trekken. Van Karin Braamhorst krijgen we een eerste proefje van de Byzantijnse geschiedenis en kunst in een van de vele kerkjes. Frederike Upmeijer neemt ons mee naar de oudheid bij de Rotonda en de triomfboog opgedragen aan de laatste heidense keizer Galerius. Saskia Poelman vertelt ons meer over de rijke joodse geschiedenis van de stad. Ook de Osmaanse tijd komt aan bod tijdens de wandeling. Aan het eind van de dag horen we tijdens een college meer over de oudheid, zodat we morgen goed beslagen ten ijs komen. 

dag 3, do 18-03

Vandaag maken we een dagexcursie per touringcar naar Pella en Dion. De 3 subgroepen reizen in afzonderlijke touringcars met een gids en een reisleider.

Pella is vooral bekend als de geboorteplaats van Alexander de Grote. We horen de verhalen over deze roemrijke Macedonische koning, veroveraar én leerling van Aristoteles. In het museum is een schitterende mozaïek van (vermoedelijk) Alexander op leeuwenjacht te zien. 

Na de lunch bezoeken we Dion. De grote archeologische site aldaar laat de resten van verscheidene tempels en twee amphitheaters zien. Het bijbehorende museum is modern opgezet en toont onder andere een bijzonder waterorgel. Terug in Thessaloniki krijgen we een college ter voorbereiding op de dagexcursie van morgen.

dag 4, vr 19-03

Vandaag staat een langere excursie op het programma naar Philippi en Kavala ten oosten van Thessaloniki. Ook vandaag maken we de reis per touringcar in de 3 verschillende subgroepen met een gids en een reisleider.

De stad Philippi is gesticht door Philippos II, de vader van Alexander de Grote. De stad lag strategisch aan de Via Egnatia, de hoofdweg van Rome naar Constantinopel. In Philippi heeft Paulus bovendien gevangen gezeten. Op de archeologische opgraving en in het museum zijn nog de sporen te zien van de rijke geschiedenis van de stad.

De nabijgelegen havenstad Kavala heeft een al net zo rijk verleden. In Kavala zette Paulus voor het eerst voet op Europese bodem, staat een Romeins aquaduct en vinden we sporen van de Osmaanse overheersers. Er zijn gezellige cafés en tavernes waarvoor we ook even de tijd hebben. 

Aan het begin van de avond keren we weer terug bij het hotel in Thessaloniki.

dag 5, za 20-03

Ochtendprogramma in Thessaloniki: we zien het Archeologisch Museum en het Byzantijns Museum. In de 3 subgroepen beleven we de hoogtepunten uit beide musea onder leiding van de gidsen en de reisleiders. De middag is ter vrije besteding. Aan het begin van de avond krijgen we een college over Aristoteles, de vermeende leermeester van Alexander de Grote door filosofiedocente Fréderique Petit.

dag 6, zo 21-03

We haken nog even kort aan bij het college van gisteren met een bezoek aan Stageira, de geboorteplaats van Aristoteles. Vervolgens maken we in 2 groepen met onze eigen boot een tocht langs het bijzondere schiereiland Athos, een monastieke staat waar vrouwen niet mogen komen. Het verbod geldt ook voor vrouwelijke dieren, al wordt een uitzondering gemaakt voor poezen en kippen. Vanaf onze boot hebben we uitzicht op de kloosters en proberen we een glimp op te vangen van de monniken.

dag 7, ma 22-03

De dagexcursie van vandaag staat in het teken van twee bijzondere plaatsen: Vergina en Veroia. De 3 subgroepen reizen weer in afzonderlijke touringcars, met gids en reisleider. 

In Vergina zijn koninklijke graftomben ontdekt, waaronder naar verluidt die van Philippos II. De vondsten uit deze graven zijn van groot archeologisch belang. 

In Veroia staat een mooi Byzantijns Museum. In de oude kathedraal getuigen de fresco’s van de welvaart van de stad tijdens de Byzantijnse periode. We zien ook de plaats waar de apostel Paulus de bewoners heeft toegesproken en de Joodse wijk. We sluiten deze intensieve week af met een laatste college met een terugblik op de reis en een gezamenlijk diner.

dag 8, di 23-03

In de ochtend is er nog wat vrije tijd alvorens we naar de luchthaven van Thessaloniki worden gebracht voor de rechtstreekse lijnvlucht naar Amsterdam.


REISGEGEVENS

  • Reisdata 16 - 23 maart 2021
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 3 lunches, 2 diners, reisleiding en colleges door Karin Braamhorst, Saskia Poelman en Frederike Upmeijer, filosofiecollege, reisbegeleiding door lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie
  • Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage aan het Calamiteitenfonds á €2,50 en boekingskosten á €20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 203,-
  • Groepsgrootte: maximum 75
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en gezondheid, vindt u via deze link . Of bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1895,00
- Meerdere Docenten
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Griekenland
dinsdag 16 maart 2021 t/m dinsdag 23 maart 2021
- Meerdere Docenten

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!