Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Achtdaagse vliegreis Thessaloniki

o.l.v. drs. Karin Braamhorst, drs. Saskia Poelman en drs. Frederike Upmeijer

Gelegen aan de kust van de Egeïsche zee is Thessaloniki een bloeiende havenstad vol kunst en cultuur. Met docenten van het eerste uur maken we kennis met de bijzondere omgeving van dit rijke gebied. 

In Thessaloniki zelf zien we het standbeeld van Alexander de Grote, unieke mozaïeken en kleurrijke muurschilderingen in de Byzantijnse kerkjes, het geboortehuis van Atatürk en interessante musea. Maar ook gaan we naar de voet van de Olympos, het ‘Huis van de Goden’, en naar de spectaculaire opgraving van Vergina. Het plaatsje Veroia is rijk aan Byzantijnse kerken en een prachtig museum. Helemaal bijzonder is onze boottocht langs het monastieke schiereiland Athos.

Colleges geschiedenis en kunstgeschiedenis maken dat u iedere dag beslagen ten ijs komt en volop kunt genieten van de excursies naar opgravingen, musea, stadjes en kerken.

PROGRAMMA

dag 1, di 22-03 Directe lijnvlucht Amsterdam - Thessaloniki. Docenten Karin Braamhorst, Saskia Poelman en Frederike Upmeijer geven u tijdens een eerste college een inleiding op de (kunst)geschiedenis van de regio en op alles wat we deze week gaan zien. Aansluitend volgt een gezamenlijk diner in een lokaal restaurant.

dag 2, wo 23-03 Vandaag brengen we door in Thessaloniki en krijgen we direct een goed beeld van de rijke geschiedenis van deze hippe havenstad. 

De deelnemers zullen onder leiding van lokale gidsen te voet door Thessaloniki trekken. Van Karin Braamhorst krijgt u een eerste proefje van de Byzantijnse geschiedenis en kunst in een van de vele kerkjes. Frederike Upmeijer neemt u mee naar de oudheid bij de Rotonda en de triomfboog opgedragen aan de laatste heidense keizer Galerius. Saskia Poelman vertelt u meer over de rijke joodse geschiedenis van de stad. Ook de Osmaanse tijd komt aan bod tijdens de wandeling. Aan het eind van de dag horen we tijdens een college meer over de oudheid. 

dag 3, do 24-03 Dagexcursie naar Pella en Dion. Pella is vooral bekend als de geboorteplaats van Alexander de Grote. U hoort de verhalen over deze roemrijke Macedonische koning, veroveraar én leerling van Aristoteles. In het museum is een schitterend mozaïek van (vermoedelijk) Alexander op leeuwenjacht te zien. De grote archeologische site van Dion laat de resten van verscheidene tempels en twee theaters zien. Het bijbehorende museum is modern opgezet en toont onder andere een bijzonder waterorgel.

Terug in Thessaloniki krijgt u een college ter voorbereiding op de dagexcursie van morgen.

dag 4, vr 25-03 Vandaag staat een langere excursie op het programma naar Kavala en Philippi ten oosten van Thessaloniki. De stad Philippi is gesticht door Philippos II, de vader van Alexander de Grote. De stad lag strategisch aan de Via Egnatia, de hoofdweg van Rome naar Constantinopel. In Philippi heeft Paulus bovendien gevangen gezeten. Op de archeologische opgraving en in het museum zijn nog de sporen te zien van de rijke geschiedenis van de stad. In Kavala zette Paulus voor het eerst voet op Europese bodem, staat een Romeins aquaduct en vinden we sporen van de Osmaanse overheersers. Er zijn gezellige cafés en tavernes en ook hiervoor krijgt u even de tijd. Aan het begin van de avond keren we weer terug bij het hotel in Thessaloniki.

dag 5, za 26-03 Ochtendprogramma in Thessaloniki: u ziet het Museum voor Byzantijnse Cultuur en het Archeologisch Museum. De middag is ter vrije besteding.

dag 6, zo 27-03 We haken nog even kort aan bij het college van gisteren met een bezoek aan Stageira, de geboorteplaats van Aristoteles. Vervolgens maken we met onze eigen boot een tocht langs het bijzondere schiereiland Athos, een monastieke staat waar vrouwen niet mogen komen. Vanaf onze boot hebben we uitzicht op de kloosters en proberen we een glimp op te vangen van de monniken.

dag 7, ma 28-03 Twee bijzondere plaatsen staan vandaag op het programma: Vergina en Veroia. In Vergina zijn koninklijke graftomben ontdekt, waaronder naar verluidt die van Philippos II. De vondsten uit deze graven zijn van groot archeologisch belang. In Veroia staat een mooi Byzantijns Museum. In de oude kathedraal getuigen de fresco’s van de welvaart van de stad tijdens de Byzantijnse periode. We zien ook de plaats waar de apostel Paulus de bewoners heeft toegesproken en de Joodse wijk. We sluiten deze intensieve week af met een laatste college en een gezamenlijk diner.

dag 8, di 29-03 Nog wat vrije tijd in Thessaloniki en directe lijnvlucht terug naar Amsterdam.


REISGEGEVENS

  • Reisdata 22 - 29 maart 2022: GARANT VERTREK
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 3 lunches, 2 diners, reisleiding en colleges door Karin Braamhorst, Saskia Poelman en Frederike Upmeijer, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à €27,50 per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 336,-
  • Groepsgrootte: maximum 60
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en gezondheid, vindt u via deze link . Of bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1895,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!