Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Achtdaagse reis Apulië

Reis naar 'de hak van de laars' van Italië o.l.v. Frederike Upmeijer

De 'hak van de laars' van Italië vertoont een bijzonder landschap met olijfgaarden, trulli, mysterieuze kerken en kastelen. Het gebied kent een lange historie, vanaf de Griekse kolonisten via de Romeinen tot de renaissance van de twaalfde eeuw. Deze leidde tot de Apulo-Normandische bouwstijl. Hier bepaalden beroemde figuren als Hannibal, Pythagoras, Frederik II en recentelijker Padre Pio de geschiedenis. Maar ook de prachtige barok van Lecce moet genoemd worden, evenals de eeuwenlang ontoegankelijke Gargano, een gebied voor monniken en kluizenaars, ver van de macht van Rome.

PROGRAMMA

dag 1, zo 15-10 Directe lijnvlucht Amsterdam - Bari. Transfer naar San Giovanni Rotondo, waar we twee keer overnachten.

dag 2, ma 16-10 In het bedevaartsoord San Giovanni Rotondo staan Padre Pio en de architectuur van Renzo Piano centraal. In het hooggelegen Monte Sant’Angelo bekijken we de ondergrondse San Michele, een kerk met als motto hic est locus terribilis, een ontzagwekkende plaats van verering.

dag 3, di 17-10 We reizen naar Trani om de romaanse kathedraal San Nicola il Pellegrino te bewonderen, die als een baken aan de kustlijn prijkt. De middag brengen we in Bari door met bezichtiging van de kathedraal en de romaanse Basilica San Nicolà met de crypte van Sint-Nicolaas. In Bari verblijven we de komende drie nachten.

dag 4, wo 18-10 We beginnen de dag in Barletta. De romaanse kathedraal is gebouwd boven graven uit de derde eeuw vóór Christus. De ‘kolos van Barletta’ is een vier meter hoog bronzen beeld van een Oost-Romeinse keizer, dat ‘de Hercules’ wordt genoemd. Vervolgens rijden we naar Canne della Battaglia, waar we het museum bezoeken met een rijke verzameling archeologische vondsten. Deze komen van het slagveld van het Romeinse Cannae en ook uit de middeleeuwen, toen de Normandiërs en Byzantijnen hier slag leverden. Ten slotte gaan we naar Canosa di Puglia. Behalve resten van een vroegchristelijke basilica met rijke mozaïeken is Canosa bekend om de kathedraal uit 1100 met prachtig middeleeuws beeldhouwwerk.

dag 5, do 19-10 We beginnen met de kathedraal van Ruvo, die in een voor Apulië kenmerkende variant van de romaanse stijl is gebouwd. Castel del Monte, de ‘stenen kroon van Apulië’, is uniek gelegen in het landschap. Dit achthoekige, door keizer Frederik II kort na 1240 gebouwde kasteel is een architectonisch meesterwerk, dat op de Unesco-Werelderfgoedlijst staat. In de namiddag stoppen we nog in het stadje Bitonto voor een bezoek aan de romaanse kathedraal Maria Santissima Assunta, waar de kansel in uitgebreide reliëfs de verzoening laat zien tussen keizer Frederik Barbarossa en de afvallige stad Bitonto.

dag 6, vr 20-10 Aan de Ionische Zee ligt de havenstad Taranto. De wandeling door het historisch centrum voert onder andere langs de resten van de Griekse Poseidontempel, de Duomo di San Cataldo en het rijke Museo Nazionale Archeologico. ’s Middags rijden we door naar Lecce, waar we de laatste paar nachten verblijven. Hier maken we een verkennende stadswandeling vanaf de Basilica di Santa Croce langs het Romeinse amfitheater en theater naar de kathedraal aan de Piazza del Duomo.

dag 7, za 21-10 In de ochtend leren we Lecce beter kennen, de ‘parel van de Zuid-Italiaanse barok’. We gaan naar de kloosterkerk Santa Maria di Cerrate. Daarna staat Galatina op het programma, waar we de fresco’s in de Santa Caterina d’Alessandria bewonderen. We eindigen de dag in Gallipoli, gelegen op een klein schiereiland in de Ionische zee.

dag 8, zo 22-10 We verlaten Lecce. Op weg naar het vliegveld van Bari bekijken we in Brindisi de twee Romeinse zuilen die het symbool van de stad zijn en waarvan traditioneel werd aangenomen dat ze het eindpunt van de Via Appia markeerden. Directe lijnvlucht terug naar Amsterdam.

REISGEGEVENS

  • Reisdata: 15 t/m 22 oktober 2023: Garant vertrek.
  • Reissom: € 2275,-
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 365,-

NB 1 Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer verschuldigd is, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

NB 2 De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

  • Inclusief: lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie
  • Exclusief: lunches en diners, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking


Meer informatie?

Meer informatie over deze reis en reisvoorwaarden vindt u op de website van Labrys Reizen of bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110

Praktische informatie
Shopping cart icon € 2275,00
Frederike Upmeijer
Nodig iemand uit
Deel:
Frederike Upmeijer

Locatie
Datum
Docent
None
zondag 15 oktober 2023 t/m zondag 22 oktober 2023
Frederike Upmeijer

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!