Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing William Kentridge in EYE

Aldwin Kroeze over het leven en werk van de beroemde Zuid-Afrikaanse kunstenaar.

EYE presenteert If We Ever Get to Heaven, een tentoonstelling met het werk van de beroemde kunstenaar William Kentridge (Johannesburg, 1955). Kentridge werd bekend met zijn bijzondere animatiefilms, houtskooltekeningen en installaties. Daarnaast is hij werkzaam als opera- en theaterregisseur. Het is voor het eerst dat een dergelijk omvangrijke tentoonstelling met meerdere installaties van Kentridge in Nederland plaatsvindt. Tijdens de lezing bij de tentoonstelling vertelt docent Aldwin Kroeze over het leven en oeuvre van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar.

De kunstenaar weet in zijn werk politiek met poëzie samen te voegen. Een belangrijk en steeds terugkerend thema in het veelzijdige werk van Kentridge is het beladen verleden van zijn vaderland Zuid-Afrika. Veelal gebruikmakend van getekende en weer weggegomde animaties en eenvoudige pre-cinematechnieken weet Kentridge dit conflict in al zijn complexiteit vorm te geven, en schetst hij een wereld vol sociale ongelijkheid. Naast zijn beeldende werk is Kentridge werkzaam als opera- en theaterregisseur. Zo werkte hij enkele keren samen met de Nederlandse Opera en het Holland Festival. Speciaal voor de tentoonstelling in EYE ontwikkelde Kentridge More Sweetly Play the Dance, een ca. 45 meter lang fries van bewegende beelden. Naast dit nieuwe werk toont EYE nog een aantal andere werken, waaronder de bijzondere filminstallatie op acht schermen I Am Not Me, the Horse Is Not Mine uit 2008, gebaseerd op het korte verhaal De neus van de Russische schrijver Nikolaj Gogol uit 1836. Ook is Other Faces (2011) te zien, het tiende en meest recente werk uit de reeks Drawings for Projection (1989-2011).

Na afloop van de lezing van Aldwin Kroeze kunt u het werk uitgebreid zelf bewonderen, de tentoonstelling is tot en met 30 augustus te zien in EYE.

William Kentridge: If We Ever Get to Heaven | EYE Amsterdam 25 april t/m 30 augustus 2015


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie
Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!