Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing Carthago in Rijksmuseum van Oudheden

Carthago. De derde stad van het Romeinse Rijk.

Wat hebben koningin Dido, de mythologische held Aeneas, heerser Hannibal, keizer Augustus en kerkvader Augustinus met elkaar gemeen? Carthago! Het Rijksmuseum van Oudheden zet de spraakmakende stad uit de oudheid volop in de schijnwerpers: driehonderd archeologische topstukken in een mediterrane setting met ruïnes en de antieke haven. Blikvangers zijn de kleurrijke mozaïeken, marmeren en bronzen sculpturen, intrigerende grafmonumenten, juwelen en glaswerk én de opgedoken schat uit een scheepswrak. Wilt u meer weten over de stad waar Feniciërs en Romeinen drie oorlogen om voerden? Janko Duinker houdt een mooi verhaal over de schatten en geschiedenis van Carthago.

Geliefd thema
Carthago, gelegen aan de huidige Tunesische kust, was een handelsimperium van de Feniciërs. De stad werd belaagd door de Romeinen en ging na drie oorlogen ten onder. Maar keizer Augustus herbouwde haar. Het werd de derde grootste Romeinse stad. Na de val van het Oost-Romeinse Rijk doofde de ster van de Middellandse Zee, maar ze leefde voort als geliefd thema in klassieke muziek, kunst, literatuur en cinema. De rui¨nes van Carthago staan sinds 1979 op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. De opgegraven mozaïeken, beelden en juwelen bevinden zich in museumcollecties over de hele wereld, maar zijn nu tijdelijk herenigd. Gewoon bij u om de hoek. In Leiden. Bezoek Carthago met de nodige kennis, kom naar de lezing van Janko Duinker.

Bestel het boek zonder verzendkosten

Bij de tentoonstelling verschijnt ook het boek Carthago. Het boek biedt de nieuwste inzichten over de Carthaagse samenleving, handel, sociale organisatie en politiek. Voor €19,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


(Excl. entree tot het museum. Let op! Tijdens de tentoonstelling geldt een toeslag van € 2,50)

Praktische informatie
Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!