Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Kies Kleur!

Modeverhalen over de symboliek van kleur

Kunstmuseum Den Haag laat dit najaar met Mode in Kleur de eigen modecollectie stralen. De tentoonstelling laat zien hoe kleding van vroeger en de mode van nu momenten van hoop kunnen bieden. En ons bovenal met elkaar verbinden in alle kleurschakeringen van de regenboog, niet voor niets symbool voor hoop, moed, trots en dankbaarheid.  

Over de symboliek van kleur zijn vele verhalen te vertellen. Mode in Kleur brengt deze verhalen tot leven aan de hand van mode uit alle schakelingen van het kleurenpallet. Achttiende eeuwse kostuums kleuren op hun mooist naast ontwerpen van nationale en internationale topontwerpers zoals Comme des Garçons, Chanel, Alaïa, Dries van Noten, Louis Vuitton, Walter van Beirendonck, Vivienne Westwood, Gianni Versace, Thierry Mugler, Fong Leng, Jan Taminiau, Frank Govers en Issey Miyake. Deze creaties worden aangevuld met enkele recente collecties van onder anderen Claes Iversen, Bas Kosters, Iris van Herpen, David Laport, Christopher John Rogers, Hanifa en Valentino.  

Voordat uw modehart sneller gaat kloppen, vertelt kostuumhistorica Birthe Weijkamp u graag meer over de verbindende kracht van mode én natuurlijk over de prachtige creaties die te zien zullen zijn. Schrijf u in voor haar ONLINE lezing! 

  • De tentoonstelling Mode in Kleur is te zien van 26 september 2020 t/m 28 februari 2021.
  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer. 

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!